Welkom aan boord … 10 afspraken om beter te functioneren in onze organisatie

Welcome-aboard

Welkom aan bod van onze organisatie. Als nieuwe medewerker heb je net ondertekend dat je jou volledig zal inzetten om onze strategie toe te passen. Voor je hier aan de slag gaat, toch nog even jouw aandacht voor een aantal afspraken. Het is het beter dat we, om goed samen te werken, verduidelijken wat wij van jou verwachten.

  1. In onze organisatie spreken we steeds in de ‘jij’-vorm. Het gebruik van ‘u’ vinden we archaïsch, tenzij een hiërarchisch hoger geplaatste of klant aangeeft deze vorm te verkiezen.
  2. Eenmaal je aan het werk bent, is het goed dat je zegt dat je het niet weet als dat het geval is. Als we merken dat je het tegenovergestelde doet, zullen wij dat als een vertrouwensprobleem behandelen. Het is bij ons ook mogelijk op elk moment meer duidelijkheid te vragen. Indien iets onduidelijk is, en je handelt binnen die onduidelijkheid, dan zullen we dat ten zeerste betreuren en passende maatregelen nemen.
  3. In onze organisatie kan je beter thuis blijven als je ziek bent of je ziek voelt. Je doet ons geen plezier collega’s en mogelijks klanten met jouw ziektekiemen te besmetten en er daarenboven ook nog geld aan te willen verdienen, of fouten te maken door jouw beperkte inzetbaarheid door ziekte of aankomende ziekte. Wanneer zou blijken dat je dit niet doet, en jezelf, om een of andere onlogische reden, stoerder wil voordoen, of je bezondigt aan roze ziekteverzuim, zullen wij niet aarzelen in te grijpen, jou af te zonderen, jouw loon in te houden tot je weer gezond bent of jou weg te sturen, mogelijks voorgoed.
  4. Het kan gebeuren dat je op een of ander moment bepaalde ideeën, gedachten, plannen, strategische keuzes of instructies niet verstaat. Of dat je niet meer weet waar bepaalde acroniemen voor staan. Het kan je ook gebeuren dat je iets niet meer weet, van een afspraak tot je naam of waarom je bij ons werkt. Wij helpen je graag als je het ons vraagt. Gebeurt dit echter niet, en het blijkt dat je jouw eigen conclusies of invulling voornam op de onze, dan zal je zo snel mogelijk ondervinden dat wij dit niet appreciëren. Sancties worden door genderspecifiek uitgevoerd.
  5. Het kan ook gebeuren dat je op een gegeven moment iemand in de wandelgangen ontmoet en twijfelt of jouw collega jou al kent. Twijfel niet, je mag jezelf op elk moment voorstellen. Doe dat het liefst conform onze organisatie-identiteit (zie procedure H1-5F-XI-3-33bis). Merken we dat je jezelf niet conform deze procedure of onvoldoende voorstelt aan collega’s, dan zullen wij niet nalaten onze public relations-vlogger aan te spreken om jou een dag te volgen, van bij ontwaken tot het inslapen, en een ludiek presentatiefilmpje te maken dat wij vervolgens op groot scherm zullen vertonen, alsook zullen uploaden op onze sociale media (inclusief ons veelbekeken YouTube kanaal).
  6. Uiteraard mag je in onze organisatie ook op elk moment rekenen op het team waartoe je behoort. Zonder team besta jij immers niet in onze organisatie, laat dat duidelijk zijn. We vertrouwen er dus op dat je hen steeds om hulp vraagt indien dit nodig is. Er wordt immers niet verwacht dat je alles weet of kan. Merken we echter dat jij dat toch denkt, of het team denkt te moeten ontlasten, dan zullen wij niet nalaten jou eraan te herinneren waarom je in onze organisatie werkt.
  7. Naast de hectische dagen die je hier zal meemaken, kan het ook gebeuren dat je een rustige dag hebt. Op zo’n moment wordt je automatisch uitgenodigd door onze Grote Directeur om met hem bij een heerlijk veganistisch diner jouw toekomst in onze organisatie te bespreken. Hij zal met jou een dag optrekken en je de kans geven te laten zien hoe fit en gezond je bent. Nadien verwijzen wij je graag door naar diensten als diëtist, fitness of psychotherapie.
  8. Op luidruchtige dagen vinden wij het uiteraard prima als je veel praat, grapt of lacht, maar ook als je oortjes of koptelefoon wenst, kunnen wij die bezorgen. Zo sta je voortdurend in contact met onze medewerker personeelsmotivatie die jou om het kwartier suggesties doet voor nieuwe opdrachten. Uiteraard is het toegestaan ‘nee, ik heb het nu te druk’ te zeggen, maar weet dat deze zin ook onze loonadministratie een signaal stuurt dat jouw prestatiepremie er deze maand of dit jaar niet meer inzit.
  9. Tot slot hebben wij in onze organisatie liever geen perfecte mensen. Uiteraard hebben we wel graag representatieve, aantrekkelijk geklede en mooi gebouwde mensen, met gezond verstand. Je mag bij ons echter wel af en toe een fout maken, zolang je deze maar signaleert, zodat wij de schade kunnen opmeten en deze verrekenen op het einde van de maand als je je loonbrief krijgt.
  10. Op het einde van dit intern reglement nog een kleine aanvulling: wij juichen toe dat je in onze fijne organisatie neuriet of zelfs zingt. Zolang je geen ramen of trommelvliezen doet sneuvelen, wordt dat ook aangemoedigd. Laat ons wel weten welke liedjes jouw repertoire telt, zodat we de copyrighthouders kunnen vergoeden, en jou kunnen laten weten waar je deze aftrekpost vind op je loonbrief. Af en toe diep zuchten, dat mag natuurlijk ook. Zolang je er maar mee rekening houdt dat sensoren deze zuchten meten en doorspelen naar de medewerker die elke maand jouw functioneringsgesprek zal houden

Kortom, welkom in onze organisatie en hou je vooral in om je volledig in te zetten voor onze strategie. Wij maken jouw leven per slot van rekening wat het is.

P.s. deze ‘welcome aboard’ is uitsluitend ironisch bedoeld, maar gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en documenten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s