Februari 2016

25 februari 2016 – 1000 vragen aan jezelf #1

Het begin van een nieuwe serie! Deze serie heb ik al een aantal keer voorbij zien komen. De 1000 vragen komen van het tijdschrift Flow. Per blogpost beantwoord ik 10 vragen. Ik kan dus nog wel even verder. Over tijdbesteding, humor, opschieten met mensen, huilen in het bijzijn van anderen, kussen geven, … Veel plezier met lezen!

16 februari 2016 – ‘Doe het toch gewoon’, zo gaat het niet … autisme en leven

Onlangs kwam Lotte – vrouw met autisme – aan het woord in een interview op Radio 1 (De Bende van Annemie), rond leven met autisme, het beperkt inlevingsvermogen van sommige andere mensen in haar moeilijke situatie, en de plaats van de goedkeuring binnen de euthanasieprocedure in haar leven.

11 februari 2016 – Sheldon Cooper, dat is hoe onze buren jou zien

Ingezonden reactie op mijn blogmail van een (naar eigen zeggen) vader van een zoon met autisme die verwijst naar Sheldon Cooper als een mooi voorbeeld hoe mensen met autisme door ‘normale’ mensen worden gezien.

10 februari 2016 – Op de afspraak … een dag naar de specialist

Een volle dag duurt het om op de afspraak te zijn voor een consultatie bij een specialist … tijd genoeg om te observeren, om mensen te ontmoeten, om gebeurtenissen mee te maken. Een dag uit het leven van een ziekenhuisreiziger.

9 februari 2016 – (Hoog)begaafd en autisme: juist is juist!

Tessa Kieboom in Hoogbegaafdheid: als je kind (g)een Einstein is (Lannoo, 2016) rond de combinatie van autisme en hoogbegaafdheid en waar een van de schemerzones volgens haar ligt.

7 februari 2016 – Elvis Presley als behandelaar van een autistisch meisje

Citaat uit ‘In a Different Key: the Story of Autism’ over een film uit 1969 met in de hoofdrol Elvis Presley (de heupwiegende zanger) als arts-psychiater die een meisje met autisme ontmoet in zijn centrum voor kansarmen.