Studiedag Autisme Centraal 2015 … beknopt verslag

Soms blijken sociale media na een tijdje handiger dan verwacht. Zo overtreft het medium Twitter mijn verwachtingen. Niet alleen omdat het aanzet tot beknopter communiceren.

Ook omdat het eenvoudiger is om evenementen van nabij te volgen. Evenementen waar ik graag bij was geweest, maar om allerlei redenen (en vooral energie) niet bij kon zijn. Dan is het aangenaam dat mensen die aanwezig zijn, en ook de inrichtende organisatie, erover twitteren. Met links, met quotes of met foto’s. 

Een mooi voorbeeld is het verslag dat blogster Autimonde maakte op Twitter van de voorbije jaarlijkse studiedag Autisme Centraal op 11 december 2015. Ook medewerkers van Autisme Centraal zelf maakten gebruik van Twitter, en zo kregen ook mensen die er niet konden zijn (en Twitter) gebruiken een beeld van wat er die dag aan zinvols werd gezegd. 

Op de jaarlijkse studiedag in het ICC in Gent spraken psychologe Sylvie Carette en psychiater Prof. Dr. Jean Steyaert over een autismevriendelijke psychiatrische opname, Dr. psychologe Els M.A. Blijd-Hoogewys over ‘autisme bij je man, wat dan?’, orthopedagoog Davy Nys over ‘E-health en autisme’ en van Dr. Peter Vermeulen over ‘het gissende brein: gevolgen voor ons denken over autistisch denken’. De linken op de titels verwijzen naar een korte samenvatting van iedere lezing op deze blog.

Een ruimere samenvatting kunnen geïnteresseerde mensen lezen in het volgende nummer van het tijdschrift Autisme Centraal. De slides kan je lezen op de website van Autisme Centraal.

1 Comment »

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.