‘Alleen kennis vergaren, daarom voelde ik me nooit eenzaam’ … autisme en enthousiasme

Op eigen kracht maakt Sake zijn droomstudie sterrenkunde waar, ondanks het feit dat hij autistisch is. “Ik was me als kind amper bewust van de buitenwereld. Was alleen kennis aan het vergaren. Als kind las ik over het klimaat, natuurrampen, dino’s. En dan niet als in: Dino’s zijn cool, maar meer wetenschappelijk. Hoe is alles ontstaan? Ik wil dat begrijpen. Daarom voelde ik me nooit eenzaam. Ook niet toen ik gepest werd. Ik had geen benul waarom ik werd gepest, was er niet mee bezig”. “Ik wil vertellen waarom iets belangrijk is. De relativiteitstheorie van Einstein, hoe lastig is het dat naar het grote publiek te vertalen? Je fascinatie delen met anderen, hen er zelfs mee besmetten”.

‘Als kind las ik geen boeken, maar de encyclopedie’ van Ine Cup in De Gelderlander van 8 januari 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.