1000 vragen aan jezelf #88

  1. Wat was vandaag je eerste gedachte? Meestal is dat altijd dezelfde gedachte: ‘Waar ben ik?’ Gevolgd door ‘Wie ben ik?’ En ‘Wat moet ik vandaag zeker gedaan hebben?’. Vandaag zal het niet anders geweest zijn, maar omdat er al zoveel gedachten daarna zijn gekomen, weet ik niet precies meer wat vandaag mijn eerste gedachte was.
  2. Welke blogs lees je soms? Ik lees niet zoveel blogs, maar af en toe krijg ik een berichtje in mijn mailbox van iemand die me een bepaald artikel aanraadt, en dan lees ik dat. Het zijn vooral blogs waar ik af en toe op reageer of waarop ik een hartje of duim aanklik die ik lees.  Elke opsomming ervan zou onvolledig zijn. Het zijn zeker niet alleen autismeblogs. Ik lees graag blogs van diverse thema’s, zoals boekenblogs, lifestyleblogs, dierenblogs …
  3. In welk tijdperk was je graag jong geweest? Zo’n vraag lijkt de indruk te geven dat ik nu niet meer jong zou zijn. Of dat ik nu oud zou zijn. Of dat ik in een bepaald tijdperk graag jong zou zijn geweest. Dat klopt niet. Ik vraag me daarbij ook af wat precies bedoeld wordt met ‘jong zijn’. Los daarvan ben ik graag jong in dit tijdperk, het is het enige dat voor mij is uitgekozen.
  4. Welk zelfhulpboek heeft jou ooit geholpen? Dat is een moeilijke vraag, want zelfhulpboeken helpen volgens mij vooral als inspiratie om zelf een zelfhulpboek te schrijven, of om anderen te irriteren met bemoeizuchtige hulp dan dat ze de lezer helpen. De boeken van de School of Life vind ik bijvoorbeeld interessant, maar ik weet niet of ze mij ooit geholpen hebben.
  5. Wat zie je als je naar de toekomst kijkt? Ik heb nog nooit de toekomst gezien, en heb er dus nog nooit naar kunnen kijken. Als ik me probeer in te beelden hoe de toekomst eruit ziet, zie ik een in de mist gehulde verte waarvan ik alleen kan zeggen dat het er is.
  6. Welke periode in jouw leven beschouw je als het gelukkigst? Het zijn niet de periodes die voor of achter mij liggen, maar het moment dat ik volledig opga ik wat ik nu doe. De periode die ik het gelukkigst beschouw is dus het moment zelf, vaak omringd door momenten waarin ik gestoord of verstoord wordt.
  7. Wie had het meest positieve invloed op jouw tot nu toe? Dat waren de mensen, de dieren, de dingen en al het andere waarmee, waardoor, waarin ik liefde heb ervaren. Liefde in de meest brede betekenis van het woord. Als het over mensen gaat, dan zijn dat zowel mensen heel dicht bij mij, als mensen iets verderaf, zoals mijn autismecoach van vroeger, bepaalde leerkrachten, sommige mensen in mijn hobbykring, maar ook mensen die ik eenmalig toevallig ontmoet heb.
  8. Doe je liever de afwas zelf of laat je die liever doen door een machine? Afwassen is iets wat ik absoluut zelf wil doen. Het is, na dweilen, ook een van de dingen die ik het liefst doe.
  9. Verkies je als vloerbedekking tapijt, hout (of nephout) of tegels? Zolang ik er met blote voeten op kan lopen, het eenvoudig en grondig kan schoonmaken, het heel weinig stof opneemt en geen allergie opwekt, is het voor mij eender. Op dit moment ligt er een heel aangename tegelvloer. Ik heb het minst goede ervaringen met tapijtbedekking.
  10. Van welke gewoonte zou je graag af willen? Er zijn veel gewoontes die ik graag zou veranderd zien, en voor een deel gebeurt dat ook, maar het kost toch vaak meer tijd dan ik inschat. De gewoonte om te panikeren als er iets staat te gebeuren dat ik absoluut niet had verwacht, of als er iemand plots aan de deur belt en ik niet meteen weet wat te doen bijvoorbeeld. Of de gewoonte bepaalde klusjes te lang uit te stellen, zoals winkelen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.