Autistischer of meer mezelf dan ooit?

De jaren na de diagnose leek ik autistischer dan ooit. Dat kwam omdat ik mezelf meer mocht zijn. Ik bleek ineens ook veel minder te kunnen en aan te kunnen. In feite was niets veranderd. Alleen hield ik nu rekening met mezelf. Voor anderen een vaak moeilijk te verteren iets. Ik kon het vroeger toch immers ook altijd, waarom nu dan opeens niet? Wat ze vergaten, was dat ik het vroeger ook niet kon maar wel deed, met alle slopende gevolgen van dien. Maar dat zagen mensen niet. Dat ik altijd vreselijk moe was, iedere dag heftige hoofdpijn had en vaak op was van de angst en onrust door alle activiteiten.

Marije van Dongen in Dramaqueen of gewoon autisme: mijn leven voor en na de diagnose (Garant, 2011)

2 Comments »

  1. HERKENBAAR!! Zo leer je je vrienden wel kennen. Sommigen konden het niet accepteren dat ik ‘ineens’ veel minder kon, dus daar hoor ik niks meer van.
    Ik weet het nu 2 jaar en heb nog steeds moeite om rekening met mezelf te houden. Ik heb nog regelmatig last van extreme vermoeidheid en hoofdpijn, maar het gaat steeds beter.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.