‘Asperger-eigenschappen waren een groot deel van wat me in hem aantrok’

aspergereigenschappen

Vasco heeft Asperger, maar is, zoals het genoemd wordt, ‘hoog functionerend’. Om eerlijk te zijn merkte ik nooit iets van zijn autisme. Niet echt. Vasco is wel een ‘nerd’ zoals ik hem plagend noemde. Hij is heel perfectionistisch, geweldig met computers en een echt rekenwonder. Eigenschappen die je aan zijn Asperger zou kunnen toewijzen, maar voor mij waren ze gewoon onderdeel van zijn persoonlijkheid. En eigenlijk ook een groot deel van wat me in hem aantrok. Het enige wat ik soms lastig vond, was zijn hang naar routine en het feit dat hij slecht om kon gaan met spontane plannen. Dan raakte hij echt van slag.

Mijn vriend zit niet op Curaçao, maar in in een kliniek / Vivienne Groenewoud, Grazia, 25/1/2017 – het verhaal van Vasco die onder extreme werkstress een psychose doormaakte, maar wiens vriendin haar ouders vertelde dat hij op Curaçao op reis was om bij te komen terwijl hij gedwongen opgenomen werd op een psychiatrische afdeling. Zij vertelt het verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.