1000 vragen aan jezelf #61

 

 1. Slaap je met de deuren van je kleerkast open of dicht?

  Aangezien er geen deuren aan mijn kleerkast zijn, slaap ik in zekere zin met de deuren open. Zo blijven de kleren goed verlucht, en hoef ik ’s morgens niet alle deuren van de kast te openen om de juiste kleren te vinden.

 2. heb je ooit ergens geplast waar dat niet hoorde?

  Dat is wel eens gebeurd, maar heel weinig eigenlijk. Als ik niet plas in een toilet of daarvoor bestemde ding, dan probeer ik toch ergens te plassen waar een afloop is naar de riool. Ik doe het bijvoorbeeld niet in de natuur, of ergens waar andere mensen er last van kunnen hebben, en natuurlijk niet tegen openbare gebouwen of monumenten. Ik heb immers liever geen boetes voor overlast

 3. gebruik je wel eens to-do-lijstjes?

  Ik gebruik een weekschema, een soort agenda waar ik alles wat ik die week ga doen een plaats geef. In die planning komen er taken waarvan er zijn die ik zeker moet doen die week, omdat ik dat afgesproken heb met anderen, of ze deel uitmaken van mijn huishouden. Iets nieuw is dat ik bezig ben met een ‘not-to-do’-lijstje, met alles wat ik die week vooral niet moet doen.

 4. is er iets wat je nu irriteert?

  Er is altijd wel iets waar ik me aan irriteer, maar ik weet dat meestal pas later, dus zeggen dat ik me irriteer nu aan iets vind ik moeilijk. Hoewel ik me daar wel aan irriteer, dat ik het hier en nu niet kan zeggen. Het zou me veel overlast nadien besparen mocht ik er meteen iets aan kunnen doen als iemand of iets me irriteert.

 5. wanneer neem je de trap?

  Een trap nemen zal ik nooit doen, die is meestal te zwaar en erg onhandig om te dragen. Anderzijds gebruik ik vaak de trappen om naar een verdiep te klimmen. Het is zelfs meer een regel dan een uitzondering. Tenzij het niet mogelijk is (werkzaamheden), of ik hoger moet dan het vijftiende. Er zijn natuurlijk situaties waarbij een trappenhuis liever links (of rechts) laat liggen. Als ik het gevaarlijk vind of als de klim te steil is bijvoorbeeld.

 6. kijk je wel eens naar tekenfilms?

  Dat gebeurt meer dan eens, en met veel plezier. Ik hoor wel eens dat mensen (o.a. mensen met autisme) zich daarvoor schamen, maar ik vind dat tekenfilms voor welke leeftijd dan ook zijn.

 7. Hoe lui schat je jezelf in?

  Als ik luiheid interpreteer als de mate waarin ik niets doelgericht of functioneel of gepland doe in de tijd die ik toegemeten krijg, dan ben ik niet echt lui. Ik ben eerder lui als het gaat om luiheid toe te laten. En ik ben ook een liefhebber van lui fruit.

 8. heb je ooit iets gepikt?

  Als er een werkwoord is waar ik een hekel aan heb, is het wel ‘pikken’. Zo hou ik er niet van iets te pikken, maar ook niet iemand op te pikken en zeker niet opgepikt te worden. Dan voel me ofwel een kip ofwel een graantje, en ik wil me met geen van beiden associëren. Ik heb nog niets gestolen, of ontvreemd, of meegenomen zonder te betalen als dat de bedoeling was.  Er zijn wel eens dingen die ik heb gered of een beter onderkomen heb gegeven, al was de economische waarde daarvan altijd heel beperkt

 9. weet je hoe je het oliepeil van je auto moet checken?

  Uiteraard weet ik dat. Bij voorkeur rij ik naar mijn huisgaragist, die ik vraag om het oliepeil van mijn auto te checken. Als het niet anders kan, doe ik het zelf.

 10. hoe groot moet een goed bed zijn volgens jou?

  Een goed bed moet volgens mij ongeveer 2 meter op 2 meter zijn, niet omdat ik zelf groot ben maar omdat ik ’s nachts vrij vaak uit mijn bed donder.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.