‘Een lastig zootje bij elkaar’ … autisme en beeldvorming

Een autist heeft het zwaar in deze wereld omdat er ook zoveel niet-autisten zijn. En dat is een lastig zootje bij elkaar. Want niet-autisten tonen de hele dag door maar hun gevoel. Ze maken grapjes zonder erbij te vertellen dat het grapjes zijn. En ze hechten niet aan rust, orde en structuur, terwijl dat voor de autist nou juist van die heerlijke dingen zijn. En dan zijn die niet-autisten ook nog eens stiekem in de meerderheid. Bijvoorbeeld op een school. Gaat niet, je wordt buitengesloten, je wordt gepest en je durft het niet meer. Dan kom je thuis te zitten. Doodzonde, want dan leer je niks, of in ieder geval te weinig. –

Carrie‘ (columniste, advocate) in het Algemeen Dagblad van 15 december 2018

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.