1000 vragen aan jezelf #79

 

  1. Heb je vandaag al iets kapot gemaakt? Door mijn onhandigheid gaat er geen dag voorbij of er breekt wel het een en ander. Hoewel ik dat natuurlijk probeer te vermijden. Het belangrijkste vind ik erop te letten niets van anderen, zeker niets dat emotionele waarde heeft voor hen, kapot te maken.
  2. Wanneer heb je voor het laatst grote schoonmaak gehouden? Het begrip ‘grote schoonmaak’ is voor iedereen anders, maar ik denk dat de schoonmaak om de maand middelgroot en om de zes maand groot genoemd kan worden.
  3. Welk liedje krijg je maar niet uit je hoofd? Het gebeurt niet zo vaak dat ik een liedje maar niet uit mijn hoofd krijg. Als dat gebeurt, is het meestal een liedje dat ik ’s avonds laat of vlak voor slapen gaan heb gehoord.
  4. Wat maakt jou bijzonder? Dat ik ben wie ik ben en me niet bijzonder vind of niet bijzonder wil voordoen.
  5. Waar wordt je helemaal lyrisch van? Van volstrekt onverwachte kleine meevallers die mijn leven een onvoorstelbaar positieve dynamiek geven.
  6. Hoeveel van wat je weet zal je je nooit bewust zijn? Het meeste, maar ik heb er vertrouwen in dat ik van het beste in mezelf niet bewust ben, en er nog veel te ontdekken valt.
  7. Heb je vandaag iemand beledigd? Meer dan waarschijnlijk, maar tot nu hebben er zich nog geen beledigden gemeld.
  8. Hoe weet je of iets kunst is? Als het mij na jaren een volledig ander verhaal toont, dus als het alles behalve eenduidig en de verklaring meteen voor de hand ligt.
  9. Je ontmoet Donald Trump, wat zou je hem vragen? Of hij misschien even naar mensen wil luisteren die een ander idee over de toekomst hebben dan hijzelf en zijn entourage. Ik betwijfel wel of het wel de moeite en de tijd waard is hem te ontmoeten. Er zijn immers zoveel boeiender mensen die ik zou willen ontmoeten.
  10. Als je veel weet, heb je dan ook veel vragen of is het eerder andersom? Ik denk dat het aantal vragen zeker niet afneemt, misschien een beetje toeneemt, maar vooral de aard en de inhoud ervan veranderen naarmate je meer weet. Ik heb dat toch ergens gelezen, want ik heb zelf niet de indruk veel te weten.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.