1000 vragen aan jezelf #81

  1. Wat is je favoriete groente? Dat hangt er van af hoe die groente bereid is. Over de hele lijn, zowel rauw als bereid, zou ik twijfelen tussen tomaten en bloemkool. Hoewel ik ook best rodekool, snijbonen, doperwten en spinazie lust. Daarnaast zijn er natuurlijk ook heel wat groenten die ik absoluut niet lust.
  2. Waarmee zou jij het liefst verrast worden? Het liefst wordt ik verrast door iets waar ik al heel lang tegenop zie om te doen niet te moeten doen. Alle andere verrassingen laat ik liever aan mij voorbijgaan.
  3. Welke dag in je leven tot nu toe zou je het liefst over willen doen? Ik betwijfel of die tweede keer ook beter zou zijn. Behalve mijn geboortedag misschien.
  4. Hoeveel uur per week sport jij? Als met sport een hevige inspanning (met hoge of bovengemiddelde hartslag en zweten) die niet tot het dagelijks leven hoort wordt bedoeld, dan schat ik tussen de 6 en 8 uur per week. Ik ben meestal net iets minder dan de helft van mijn dag ‘actief’ (niet zittend).
  5. Wat zou je bij mensen in het algemeen graag genezen zien worden vooraleer je er niet meer bent? Dat is een behoorlijk lijstje, gaande van vooringenomenheid tegenover anders-zijn over jaloezie en achterklap tot ondraaglijk lijden veroorzakende ziektes.
  6. Hoe lang is iemand volgens jou jong? Zolang je ontwikkelt, kansen ziet om bij te leren, en gelooft in de toekomst, ben je volgens mij jong. Dat is niet in leeftijd uit te drukken.
  7. Als je iemands portret zou schilderen, zou je hem/haar dan zo mooi of zo echt mogelijk afbeelden? Als iemand me vraagt een portret te schilderen, zou ik dat interpreteren als een vraag om hem of haar af te beelden zoals hij of zij in mijn verbeelding overkomt. Anders kan die persoon evengoed een selfie nemen of een fotoautomaat gebruiken.
  8. Hoe ziet het leven er volgens jou binnen honderd jaar uit? Precies zoals nu maar onvoorstelbaar anders omdat er honderd jaar meer inwerking van tijd zal zijn.
  9. Kies jij wie je bent? Ik heb daar een klein maar niet onbelangrijk aandeel in, maar voor het grootste deel ben ik het gevolg van wat (en niet van wie) anderen denken gekozen te hebben wie ze zijn.
  10. Als je iemand geluk wenst, hoe groot is de kans volgens jou dat die gelukkig wordt? Als die persoon aan wie je het wenst je vertrouwt en gelooft, zal dat vermoedelijk de kans op een beter gemoed doen toenemen, denk ik. Het hangt volgens mij sterk af van de relatie die je hebt met die andere of de kans van die andere op gelukkig worden zal toenemen (of eerder afnemen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.