Een astrologisch profiel van Tistje … autisme en astrologie

In de voorbije zomer antwoordde ik op deze blog op de vraag van een lezeres of en hoe astrologie iemand met autisme zou kunnen helpen. Uit de reacties die ik kreeg, bleek op z’n minst dat heel wat mensen met autisme (en, in mindere mate, ook ouders en familie) sterk geïnteresseerd zijn in de vele vormen van astrologie. Een van de meest gestelde vragen was die naar een astroloog/astrologe met voeling met autisme. Ik ben zelf helemaal niet op de hoogte van de sector van astrologen, dus wist ik aanvankelijk geen raad.

Toeval of niet, maar lezeres Tabitha stuurde me een paar weken later een astrologisch profiel op basis van mijn blog. Zij is astrologisch expert van het Roderick G. Vanderbilt Foundation Centre of Excellent Education en is tevens gespecialiseed in MBTI-certificering voor West-Europa. Het profiel dat normaal 1700 euro zou kosten, kreeg ik gelukkig gratis. Ik heb haar daarvoor hartelijk bedankt. Met toestemming van Tabitha, heb ik besloten een deeltje van het honderd bladzijden lange profiel hieronder weer te geven. Echter zonder de meer technische details (manen, kwartieren, zonnen, stand planeten enzo) om het niet te ingewikkeld te maken.

Beste Sam,

Het leven is voor jou elke dag opnieuw één groot experiment. Voor jou lijkt het of je steeds opnieuw moet beginnen. Dat ontmoedigt je wel eens. Je bekijkt vaak vanaf de zijlijn de vreemdheid van het bestaan. Je maakt aantekeningen , schetsen, muzikale reflecties die je op een later moment op een creatieve manier kan gebruiken. Voel je je tegengehouden of opgesloten, dan haast je je naar de eerste de beste uitgang of zoek je naar een raam met uitkijk op nieuwe kansen of dromen. Je wil op verstandelijk, op emotioneel, op creatief en op spiritueel vlak uitdagingen ervaren maar tegelijk heb je ook graag de nodige ruimte om het op jou tempo te doen.

Je bent koppig en standvastig en durft wel eens uitvliegen als het je het niet meer weet. Jij houdt voet bij stuk, wat er ook gebeurt. Daar is op zich niets mis mee, zolang het om positieve zaken gaat. Het wordt een probleem als je weigert te luisteren naar de mensen om je heen omdat je geen zin hebt om alternatieve ideeën in overweging te nemen.

Je houdt graag vast aan je ingebakken gewoonten, wat je weliswaar soms tegenhoudt om vóórwaarts te gaan. Dat kan op allerlei gebieden gebeuren: relaties, werk, sport, seksualiteit … Dwing jezelf af en toe om dingen te veranderen en een kijkje te nemen buiten de oude & vertrouwde randen van de comfortzone. Blijf er echter ook voor zorgen dat jouw comfortzone blijft wat ze nu is, een rots in de branding, een vertrouwde plek, een op maat van jouw gevoeligheden gemaakt nest om naar terug te keren en om uit te vliegen naar nieuwe verten.

Je voelt gebeurtenissen eerst in je lichaam en daarna pas in je hoofd. Dat wil soms voor verrassingen zorgen, die anderen moeilijk kunnen plaatsen. Die kloof tussen lichaam en hoofd maken vaak dat je het lastig vind om te leven, en om je te concentreren. Je raakt sneller verveeld dan je zou willen en hebt het gevoel jezelf voort te moeten duwen. Soms kies je voor oppervlakkig amusement, maar nooit zomaar, steeds met een analyserende blik.

Vaak ben je echter te streng voor jezelf.  Jij wilt alles helemaal tot in de puntjes kunnen. Dat betekent dat het soms iets langer duurt voordat je ergens aan begint. Je dwingt jezelf  verder te gaan dan goed voor jou is. Wees alsjeblieft een beetje liever voor jezelf. Jouw perfectionisme en je hang naar overzicht is niet heel gezond.  Het is je vast al tot vervelens toe gezegd, maar durf af en toe ook fouten te maken, en daar niet eindeloos over te piekeren, of alle verantwoordelijkheid of schuld voor te willen opnemen. De wereld blijft heus draaien, óók als niet alles tot in de kleinste details geregeld & uitgedacht is.

Wat jou bijzonder en voor sommigen ook onweerstaanbaar aantrekkelijk maakt, is dat je op een andere manier volwassen bent geworden dan anderen. Dit straalt uit en heeft voor sommige verzuurde volwassenen iets bedreigend.

Jij leeft in verschillende leeftijden, die weinig van doen hebben met dat getal dat vast hangt met je geboortedatum. Hetzelfde geldt voor je intelligentie, die even sterk  overschat als onderschat wordt.

Jij bent een praktische academicus, een filosoof, en weet zelfs in de meest alledaagse dingen wijsheid & betekenis te vinden. Weinig mensen weten zó veel van zó veel verschillende onderwerpen iets af. Ruimdenkend als je bent, geef je lastige situaties moeiteloos een positieve draai. Word je niet omringt door mensen die net zo scherp zijn als jij, dan kun je kritisch worden. Dan maak je het jezelf in moeilijke situaties erg lastig.  Probeer je cultureel en sociaal snobisme onder de duim te houden, want ook al is het niet zo bedoeld, voor anderen kan het pijnlijk zijn.

Stress kan je spijsvertering beïnvloeden, dus zorg in drukke tijden ook voor momenten van rust.  Je hebt een gevoelige en ingewikkelde lichaamshuishouding, die je geregeld parten speelt. Constant geven is dan ook geen goed plan. Het verklaart ook je complexe relatie met voeding.  Moet je jouw liefdadige energie ergens kwijt, stort je dan op vrijwilligerswerk. Da’s een gezondere besteding van je tijd. Ook belangrijk: tijd voor jezelf. Zorg zo nu en dan voor pauzes waarin je volledig jezelf mag zijn. Je lichaam & huid zijn hypergevoelig. Jij straalt van binnenuit, waardoor het erop aankomt om te overleven gezond te eten, veel water te drinken en lief te zijn voor jezelf.

Tot slot ben je integer en houdt in het overgrote deel van gevallen jouw belofte. Jij investeert je kostbare tijd & energie tijd alleen in mensen, plaatsen en dingen die standhouden. Het draait om de fundering; knappe façades laten je koud. met imitaties hoeven ze bij jou niet aan te komen. Je kiest voor merken die al eeuwenlang bestaan. Jouw motto: minder is meer. En kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Je probeert mensen evenmin te redden of te veranderen.

Om in een notendop af te ronden: je bent authentiek maar onmerkbaar gevoelig, klassiek onconventioneel, kritisch constructief en steeds met  scherpe focus voor wat anderen als details ervaren.

1 Comment »

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.