‘De manier waarop je eruit ziet, bepaalt of je gepest wordt?’ …. autisme en pesten

Foto van Latrach Med Jamil op Unsplash

Sommige autisten zeggen dat het hen niet veel kan schelen hoe ze eruitzien. Ik geef er zelf wel veel om, maar mijn ding is dat ik er absoluut niet gemiddeld wil uitzien. Ik vind het leuk om er anders uit te zien. (En wat ik ook draag, het moet comfortabel zijn, want ik kan geen krassende labels, naden, wol of nylon dingen verdragen. Ik moet er zelfs van huiveren als ik eraan denk!). Maar het zou interessant zijn om wetenschappelijk te kijken naar het idee van ‘de manier waarop je eruit ziet, bepaalt of je gepest wordt’. Dus voor een goede antipeststrategie moet je een echt experiment doen. Waarom? Omdat het niet goed is als ik gewoon zeg: ‘Doe dit, omdat ik denk dat het werkt.’ Mensen zeggen van alles en geven je helemaal geen bewijs (dit zou heel slechte wetenschap zijn).

Emily Lovegrove in ‘Autism, Bullying and Me’ (Jessica Kingsley Publishers, 2020)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.