1000 vragen aan jezelf #93

  1. Wat gebeurt er bij jou als je diep in de ogen van iemand die je graag hebt kijkt? Meestal doe ik niet, omdat het mij niet zoveel zegt over wie die persoon is. Doe ik dat wel, dan raak ik meestal gefascineerd door de structuur, het kleurenpallet en de patronen van de pupil. Een oftalmologisch orgasme krijg ik er soms van als ik in bepaalde mensen hun mooie pupillen kijk. 
  2. Als je een kaassoort zou zijn, welke zou dat dan zijn? Ik vind het moeilijk aan voeding of drank een persoonlijkheid of karakter te koppelen en die dan te matchen met die van mij. Dat is goed voor testjes op sociale media die malware bevatten, maar voor mij blijft kaas vooral kaas, en verder de titel van een boek van Willem Elsschot.
  3. Hoe voel jij je als je geconfronteerd wordt met verandering? Dat kan zowel goed als slecht zijn, en alles daartussen. Veel hangt af van hoe en wanneer de verandering zich voordoet, of het een plotse verandering is of eerder lang verwachtte verandering die dan toch gebeurt. Het gebeurt vaak, zelfs meer wel dan niet, dat verandering iets goed is, een nieuw begin, een nieuwe start, een nieuwe kans. Een verandering kan immers zoveel betekenen. Een opluchting, verademing, het gevoel ergens eindelijk kunnen aan beginnen. 
  4. Hoe is het om jou te zijn? Dat vraag kan ik alleen beantwoorden door ze terug te werpen. Als ik wist hoe het was om mij te zijn, dan zou ik wel heel eenvoudig in elkaar gezeten hebben, vrees ik. 
  5. Kijk jij terug of eerder vooruit? Meestal vooruit, maar niet ver vooruit, hoogstens een week, soms twee.  Heel af en toe kijk ik ook eens achterom, meestal op uitnodiging van iemand anders. Dat is tenminste als het gaat over mijn eigen leven. Als het gaat over het leven in het algemeen, ben ik wel geïnteresseerd in vroegere en verdere tijden.
  6. Durf jij eerlijk antwoord te geven op vragen of ben je weleens bang voor de reactie van de vraagsteller? Soms ben ik bang voor de reactie, hoewel vooral voor de consequenties die ik niet goed kan inschatten. Meestal hou ik er gewoon rekening mee dat niet elke vraag bedoeld is om beantwoord te worden, en zeker niet met het antwoord dat ik zou geven.
  7. Wat zijn volgens jou de engste plekken in deze wereld? Elke plek waar mensen in groepjes handelingen stellen die ze thuis ook in beperkte kring of alleen kunnen doen.
  8. Ben je wel eens gecatfished? Het is nog niet veel gebeurd dat ik iemand online leerde kennen die zich voordeed als iemand anders. Tenminste, ik ga ervan uit dat iedereen zich online een beetje anders voordoet. Iemand heeft het volste recht om niet zijn eigen naam te gebruiken, zijn of haar volgers tot tien of zelfs tot vijf te beperken, nooit te videochatten of geen zin te hebben in afspreken. Bovendien zijn de mensen die ik via sociale media ken die zich voordoen als een superster niet op één hand te tellen. Als ik hen zou geloven, reizen ze de wereld rond (of hebben ze al gedaan), laten ze zich fotograferen en hebben ze energie bij de vleet.
  9. Wat heb je mensen die je kent gewenst voor 2021? Alvast niet de beste wensen (die hou ik lekker voor mezelf), maar, zoals ik wel vaker wens, mooie (voor)uitzichten en inspirerende inzichten.
  10. Maak de zin af : Morgen ga ik het helemaal anders aanpakken, want … ik pak het elke dag anders aan en morgen wil ik eens proberen dat niet te doen. 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.