‘Natuurlijk hebben mensen met autisme verbinding nodig’ … autisme en verslaving

Een verslaving is nooit het primaire probleem. Het is een respons op een bepaald trauma, een vorm van pijn, en in feite word je niet zozeer getraumatiseerd door de pijn zelf, maar vooral doordat je alleen bent met die pijn. Het probleem is dat dát nu net is waar mensen met autisme mee zitten, dat ze geen verbinding ervaren en zich eenzaam voelen. Maar mensen met autisme zijn toch graag alleen, hoor ik iedereen nu al denken. Zij hebben toch niet echt verbinding nodig? Natúúrlijk hebben wij dat wel nodig. Dat is een menselijke behoefte.

Valerie Verhulst in Humo van 15 februari 2022

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.