‘Wat zijn dit voor deskundigen?’

de jongen die uit de lucht kwam vallen

Het is bijna verboden het woord autistisch op de kinderen los te laten. ‘Wij zijn een beetje huiverig voor het plakken van etiketjes. Trouwens, Willem lijkt ons eerder een beetje autistiform, niet echt autistisch. Wat zich daarentegen duidelijker aftekent is debilitas‘, zegt de woordvoerder, als ze na lang zeuren eindelijk een filmpje over autistische kinderen hebben mogen zien.
Wat nu weer? Debiel? Hun slimme autist. Hebben ze poep in hun ogen? Wat zijn dit voor deskundigen? Begin je net de eerste resultaten te boeken met je autist, kun je weer van voren af aan beginnen met een ‘debiel? Zijn ze gek geworden? Alleen al alles wat hij zichzelf geleerd heeft?

Ria Mathijsen in De jongen die uit de lucht kwamen vallen: een autobiografische roman (Luitingh-Sijthoff B.V., 2009)

1 Comment »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.