1000 vragen aan jezelf #6

1000 vragen aan jezelf

Het heeft even geduurd, maar dan toch nummer 6 van de 1000 vragen.

51. Met wie zoende je voor het eerst?

Zo’n vraag behoort volgens mij tot mijn privé-leven. Ik kan er alleen over kwijt dat het een heel positieve ervaring was. Jammer genoeg kan een zoen ook heel wat onduidelijkheid teweeg brengen.

52. Welk boek heeft veel indruk op je gemaakt?

De Spiegel in de Spiegel van Michael Ende maakte veel indruk op me, door de sfeer die het oproept. Al vond ik De Ontdekking van De Hemel van Mulisch en zelfs De divina Commedia van Dante ook behoorlijk indrukwekkend. Meer specifiek op vlak van autisme, zou ik Brein Bedreigt van Peter Vermeulen beschouwen als het meest indrukwekkend.

53. hoe ziet je ideale trouwjurk eruit?

Zelf ben ik niet zo’n jurk-mens, en ik zou er mijn vriendin ook geen plezier mee doen. Daarom zou ik eerder kiezen voor een pak, al zou dat wel een erg duur pak worden, door mijn disharmonische lichaamsvormen moet het immers volledig op maat worden gemaakt. Laat ik dus maar een klassiek antwoord geven: voor mij iets wat de sfeer van het moment uitstraalt, en wat ik nadien nog kan dragen op feestelijke of belangrijke momenten.  Alles behalve rood – daar sta ik niet mee, en liefst met zo weinig mogelijk kunststof tegen de huid, want daar ben ik vreselijk allergisch aan. Als ik bruidegom drink ik toch liever bubbels dan dat mijn lichaam er vol mee staat.

54. ben je bang in het donker?

Bestaat er in onze streken tegenwoordig nog donker dat donker genoemd mag worden? Ik denk het niet. Anderzijds is er, buiten de indruk die onze hersenen geven, niets dan donkerte om ons heen. En voor die donkerte ben ik wel bang, ja. Ook het donker van de binnenkant van sommige mensen maakt me bang.

55. welke sieraden draag je dagelijks?

De ring waarin de naam van mijn vriendin en mezelf zijn gegraveerd met de datum van het begin van onze relatie. Verder draag ik de herinneringen aan mensen die ik lief heb en had dagelijks als sieraad met me mee.

56. Vinden kinderen jou leuk?

Geen idee, dat hangt af van de kinderen zelf en van de ouders die de kinderen beïnvloeden. Meestal schrikken ze wel eens van mijn uiterlijk, maar als ik lach is dat zo weer voorbij.

57. welke films zie je liever op de bank dan in de bioscoop?

Films waarvan ik het einde nog niet weet, of films waarin het verhaal primeert boven het landschap of de muziek.

58. hoe mild ben jij in je oordeel?

Heel mild, maar volgens sommige mensen nog niet mild genoeg.

59. Ben je een goede slaper?

Nee, geenszins, ik ben een slechte slaper, ik lijk van alles te doen in mijn bed behalve slapen in de zin van uitrusten en ontspannen. Ik word ook vaak wakker met hoofd of benen uit het bed.

60. Wat is je laatste ontdekking?

Goh, ik ontdek voortdurend van alles. Van een barst in het voetpad, deze morgen, tot eerder grote ontdekkingen, dat er op de maan een rood puntje stond, wat ik er nog niet eerder heb gezien – zouden de Marsmannetjes daar nu geland zijn? Ik ontdekte onlangs ook dat geleerde mensen de tijd hebben om het web af te schuimen naar artikels die op een of andere manier gelinkt zijn naar hun werk.  Of mensen die alleen de titel van een blog lezen, of enkel naar de foto kijken, en dan vol overtuiging beamen dat ze dat ook hebben of dat dit niet klopt en dan voluit hun mening verwoorden.

1 Comment »

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.