1000 vragen aan jezelf #7

1000 vragen aan jezelf

De zevende in de lange reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs. Over leven na de dood, op wie ik zoal boos ben, het gebruik van het openbaar vervoer, of ik geworden ben wat ik vroeger droomde te worden, wat me verdriet doet, welke eigenschap ik het meest waardeer in mijn lief, wat mijn grootste (hier: belangrijkste) aankoop is geweest, of ik mensen een tweede kans geef en of ik veel vrienden heb.  Kortom, alles wat u niet in de roddelbladen kon lezen (wegens volstrekt onbelangrijk), komt u hierna te weten.

61. Geloof je in leven na de dood?

Ja, meer moet daar niet aan toegevoegd. 

62. op wie ben je boos?

Op alle rondslufferaars, waailappers, nukkige nozems, mislukte medici, pestende puberale pesteriepoepers, opgetutte visschuiten op proefreis, op zoutwaternichten die aanpappen met zoetwateradmiraals, op gore groepspsychologen, mislukte varkenslapjes in madeirasaus, mutsenplukkers, kaalgeschoren kaasrandknabbelaars, verzuurde verzekeraars, geperforeerde grafzerrpepels en halve maanrovers. Om er maar enkele te noemen.

63. GEBRUIK JE VAAK HET OPENBAAR VERVOER?

Als ik er te voet of met de fiets niet geraak, en als ik niet te zwaar ben beladen, er niet te veel (oudere) mede-passagiers zijn of ik niet gebonden ben aan een of ander tijdstip waarop ik aanwezig moet zijn, dan neem ik het openbaar vervoer. Toch eerder de trein dan de bus weliswaar, en dan vooral in daluren.

64. wat heeft je het meest verdriet gedaan?

Teveel om op te noemen, maar vooral dat het gezelschap uit vraag 62 mij al te veel boos heeft gemaakt en dat mensen in mijn omgeving dat hebben moeten ervaren. Ik heb natuurlijk ook verdriet om mijn handicap, mijn beperkingen en de tegenslagen in het leven.

65. ben je geworden wat je vroeger wilde worden?

Ben ik dan al iets of iemand geworden? Ik denk dat ik nog steeds in wording ben. In die zin ben ik wel geworden wat ik vroeger wou worden, ja. Dat wil ik trouwens ook nog wel een tijdje blijven. Vroeger wou ik ook wel rijk en een beetje beroemd worden (om mijn ouders te helpen zorgeloos leven), maar dat is helaas (nog) niet gelukt.

66. op welk nummer kan je lekker dansen?

Op elk nummer waar een duidelijke melodie en ritme in is, denk ik, maar of mijn bewegingen de naam dansen waard zijn, is toch maar de vraag. Noem lekker dansen maar ‘goed uit je bol’ gaan, en aangezien ik een grote bol heb kan ik daar ook flink uit gaan.

67. welke eigenschap waardeer je enorm in een geliefde?

Ongedwongenheid, inlevingsvermogen en openheid om steeds bij te leren. Ik ben dus figuurlijk met mijn gat in de boter gevallen.

68. wat is je grootste aankoop geweest?

Mijn grootste aankoop is volgens mij zeker niet de duurste geweest, wel de belangrijkste, en de moeilijkste, om te kiezen. Het was de aankoop van onze verlovingsringen waarin onze naam en de datum van het begin van onze relatie in staat gegraveerd.

69. geef je mensen tweede kansen?

Een van mijn zwaktes (of sterktes, zo je wil) is dat ik meestal vergeet hoeveel kansen ik iemand heb gegeven. Was dat nu twee, of drie of vier of … ? Sommigen hebben al meer kansen gekregen dat ze jaren oud zijn.

70. heb je veel vrienden?

Dat is een moeilijke, want ik weet niet goed wat vriendschap is, en in zekere zin heb ik geen vrienden. Wel kennissen, mensen die ik goed ken, waar het mee klikt, waar ik goed mee kan samen werken, waar ik probleemloos een dag mee kan doorbrengen. Maar vrienden? Geen idee.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.