1000 vragen aan jezelf #14

1000 vragen aan jezelf

Nummer veertien in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs. Over de beroemdheid die ik zou kiezen om een dag mee door te brengen. Over wat heel goed gaat bij mij en hoe ik dat voor elkaar krijg. Over mijn droomberoep(en).  Verder of ik gemakkelijk om hulp vraag, wat ik maar niet kan weggooien, welke (web)sites ik dagelijks bezoek, of het beste in het leven gratis is (of net niet), of ik wel eens iets heb gestolen,  of ik anderen aanvaard zoals ze zijn, en wat ik graag zou hebben mocht ik 1 minuut gratis zou kunnen winkelen.

131. met welke beroemdheid zou je een dag willen doorbrengen?

Liefst een beroemdheid uit een ver verleden of een verre toekomst. Zoals bijvoorbeeld Cleopatra, William Shakespeare, Koningin Victoria, maar evengoed de toekomstige Keizer van Europa, Salman de Verschrikkelijke of Ego, de laatste mens. 

132. wat gaat heel goed bij jou en hoe krijg je dat voor elkaar?

Ik kan heel goed tikken op een toetsenbord, en dat krijg ik voor elkaar door bij dat toetsenbord een computer te kopen met software die mij kan boeien en mij te laten inspireren door een lijst zoals deze om te blijven tikken. Verder is er nog heel wat dat goed gaat, en waar ik eindeloos over kan schrijven en praten, zo lang dat u zou zeggen: kort en bondig zijn is alvast niet iets wat echt heel goed gaat bij jou, hé?

113. wat is je droomberoep?

Mijn droomberoep is levenskunstenaar.  Als het een beroep moet zijn dat uit een of andere officiële lijst moet komen, dan zou ik gaan voor bibliotheekbediende of sociaal werker of studiebegeleider van mensen met autisme. Ook schrijver van blogs over het leven als persoon met autisme vind ik een droomberoep.

134. vraag je gemakkelijk om hulp?

Zeker niet, ik vind dat heel moeilijk. Niet alleen omdat het absoluut niet aanvaard is in onze samenleving hulp te vragen, maar ook omdat het toch aanvoelt alsof je iets niet kan, en daardoor minstens tijdelijk afhankelijk wordt van iemand die je nog niet zo goed kent. Ik moet mezelf wel eens dwingen hulp te vragen, en soms is het nodig. Ik vraag dan vooral hulp om te verhinderen dat er later mensen zijn die mij ongevraagd hulp zullen opdringen of mij dwingen hulp te aanvaarden die ik niet wil.

135. wat kan je maar niet weggooien?

Alles waar ik nog waarde aan hecht, of later misschien nog waarde aan zou kunnen hechten. Ook spullen waar anderen later misschien meer waarde aan zouden kunnen hechten dan nu het geval is of dan mezelf. Waardoor ze er misschien wel meer geld voor zullen geven dan ik er voor gegeven heb toen ik het verwierf. Of ze zullen het graag zien en ik zou hen er een plezier mee kunnen doen als ik het in de toekomst zou geven.

136. welke (web)sites bezoek je dagelijks?

Er zijn veel websites die ik dagelijks bezoek, van de webmail van mijn internetprovider en Gmail over Facebook en Twitter naar mijn eigen website tot Blendle om te zien of er interessante artikels zijn en zo verder door de dag langs blogs tot op het einde van de dag YouTube en Google Books. 

137. is het beste in het leven gratis?

Het beste is niet steeds het beste noch gratis, maar niet alles waar geld voor gevraagd wordt is evenveel waard als het moet kosten. Verder heeft alles wel een prijs, alleen verandert die prijs voortdurend van gedaante, en is die veelal niet in de vorm die wij haar toeschrijven (in geld of in menselijke vormen van waardering).

138. heb je wel eens iets gestolen?

Geen dingen of ideeën, wel eens tijd, iemands geduld en sommige harten, maar die laatste heb ik altijd netjes teruggegeven, met een kusje en veel liefde.

139.aanvaard je anderen zoals ze zijn?

Dat is moeilijk, want, ook al kan ik niemand veranderen, als ik moeite heb met hoe iemand is blijf ik nieuwsgierig naar de kanten van die man of vrouw waar het licht van mijn ogen niet meteen op valt, of die kanten van iemand die niet meteen waarneembaar of verstaanbaar zijn

140. als je 1 minuut gratis zou kunnen winkelen, wat zou je dan echt willen kopen?

Eerst en vooral zou ik enorm tegen die minuut winkelen opzien. Meestal doe ik er heel lang over voor ik iets zie dat ik wil, of staat wat ik wil achteraan de winkel, waardoor dat niet in aanmerking komt voor die minuut winkelen. In sommige winkels liggen de bonnen het dichtst, dus zou ik in een multimediawinkel een bon nemen en daar een groot bedrag op schrijven. Zo’n bon is namelijk ook een ding. En dat zou ik in één minuut wel kunnen denk ik. Later zou ik dan wel bedenken hoe ik dat bedrag zou besteden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.