‘Zoals een vis ademt, zo ervaar ik de wereld’

Regan_Shorts-Stories_978-1-84905-761-5_colourjpg-print

Vissen ademen omdat hun kieuwen zich openen naarmate water vloeit door hun lichaam en ze zuurstof uit dat water halen. Dit is de manier waarop ik de wereld ervaar. Ik leef in een volledig manifeste, levendige en chaotische wereld. Mijn ervaring en verwerking van de wereld is volledig fysiek. Niet emotioneel of spiritueel. De wijze waarop water elke paar seconden door een vis vloeit, passeert de wereld elke paar seconden door mijn zintuigen, en registreert het op zoveel niveau’s dat ik begin te geloven dat ik veel meer dan vijf zintuigen heb. Maar ik heb geleerd en ben bekwaam geworden in mezelf aanpassen. Het is overduidelijk voor de hand liggend dat anderen de wereld niet aanvoelen zoals ik, dus heb ik een manier gevonden om niet te reageren. Hoe na te bootsen en hoe me aan te passen. Hoe me tot de omgeving te verhouden zodat ze  minder vloeibaar en meer luchtig wordt.

Tessie Regan in Shorts: Stories about Alcohol, Asperger Syndrome and God (Jessica Kingsley Publishers, 2014). 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.