‘Autistisch gelukkig’: mijn boek

Sinds enkele dagen is mijn eerste boek ‘Autistisch gelukkig: positief leven met autisme’ uitgegeven bij uitgeverij Garant. Wie deze blog volgt via sociale media zal daar ongetwijfeld al over gelezen hebben. Het boek is gegroeid vanuit wat ik de afgelopen tien jaar heb geschreven op deze blog, en wat ik als man met autisme, als partner van een vrouw met autisme, als maatschappelijk assistent en als vrijwilliger heb ervaren.

In ‘Autistisch gelukkig: positief leven met autisme’ vertel ik over mijn weg naar autistisch gelukkig zijn. Onderstaande mindmap, die u aan het begin van het boek vind, geeft de inhoud grafisch weer.

‘Autistisch gelukkig’ vertrekt bij een poging om te beschrijven wat ‘anders-zijn’ voor mij betekent.  Vanuit dat aanvoelen van anders-zijn ga ik verder naar hoe het is te leven met autisme. In het midden van het boek beschrijf ik wat voor mij maatschappelijk aan – en inpassen betekent en hoe ik autistisch gelukkig zijn met mensen om me heen heb ontdekt.

Doorheen het boek loopt het verhaal van mijn dagelijks leven in relatie tot mensen die ik graag heb, met praktische tips en een flinke dosis humor. Er is gelet op een vlot leesbare lay-out en verzorgd lettertype. Achterin staan ook enkele boeken en films over autisme die ik u kan aanraden kort samengevat. In het boek staan ook enkele reproducties van mijn creatieve/kunstwerk.

‘Autistisch gelukkig: positief leven met autisme’ / Sam Peeters, Garant, 2018 (ISBN 978-9085750703) is vanaf nu verkrijgbaar bij Uitgeverij Garant, in de boekhandel (bijvoorbeeld Standaard Boekhandel) of tijdens mijn lezingen of voordrachten. U kan mij (via sam@tistje.com) ook contacteren voor een gesigneerd exemplaar of voor een boekvoorstelling.