1000 vragen aan jezelf #13

1000 vragen aan jezelf

Nummer dertien in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs. Over werk boven liefde verkiezen of andersom, waar ik mijn ouders het meest dankbaar voor ben. Of ik altijd zeg wat ik denk, of ik de televisie wel eens aanzet zonder dat ik kijk. Welk oud verdriet ik met me meedraag. Waar we ons over vijftig jaar over zullen schamen. Of ik snel verliefd wordt. Wat mijn favoriete dag van de week is en welke mijn grootste overwinning tot nu toe is volgens mij.

121. verkies je wel eens je werk boven de liefde?

Liefde gaat volgens mij boven alles, dus zeker boven werk, dat ook lang niet op de tweede plaats komt. Al hangt er natuurlijk van af welke liefde, want ‘de liefde’ bestaat uit min en meer belangrijke vormen van liefde. 

122. waar ben je je ouders dankbaar voor?

Waar ik het meest dankbaar voor ben, is dat ze aanvankelijke dromen en verwachtingen voor het grootste deel hebben kunnen aanpassen aan wie ik aan het worden ben. Verder ben ik hen dankbaar voor zoveel dat het moeilijk is hier allemaal te vernoemen. Ik heb vooral de kans gekregen om mijn eigen grenzen te verkennen zonder dat ik erover geduwd werd, en daarnaast ook de mogelijkheid om fouten te maken en daar zelf van te leren. 

123. Zeg jij altijd wat je denkt?

Ik zeg niet altijd wat ik denk, maar vooral omdat ik daar zelf zelden de kans toe krijg en te traag wat ik denk kan omzetten in woorden.

124. Heb je vaak de tv aan zonder dat je kijkt?

Nee, ik zet de tv wel eens aan zonder geluid of zonder beeld, met geluid. 

125. welk oud zeer (oud verdriet) heb je?

Mijn ‘zeer’ (verdriet) is meestal zo oud dat ik het niet meer weet en er is zoveel van dat ik er het overzicht over ben verloren. Hoewel oud verdriet klinkt alsof het bijna voorbij is en sluimert vanuit de achtergrond, terwijl mijn zeer/verdriet toch eerder even vers blijft als het verdriet dat me net overkomt.  In die zin heb ik dus geen oud zeer of  verdriet. 

126. waar zullen we ons binnen vijftig jaar over schamen?

Vermoedelijk om het overschatten van het historisch belang van de gebeurtenissen in ons maatschappelijk en persoonlijk leven. 

127. wordt je snel verliefd?

Nee, al weet ik het onderscheid soms moeilijk te maken tussen verliefd worden, spanning voelen voor een eerste ontmoeting en een aankomend buikgriepje. Het geeft namelijk alle drie erg ongemakkelijke gevoelens in mijn maag en darmen.

128. waar denk je aan net voordat je in slaap valt?

Meestal aan de voorbije dag, of, als ik de volgende dag iets ga doen dat ongewoon belangrijk is aan van alles dat er zou kunnen fout lopen de volgende dag. 

129. wat is je favoriete dag van de week?

Een favoriete dag van de week heb ik niet, wel favoriete momenten in de week, zoals de maandagmiddag, de dinsdagmorgen, de woensdagavond, donderdagmiddag, de vrijdagavond, de zondagmiddag … 

130. wat is je grootste overwinning geweest tot nu toe?

Dat ik ondanks alle druk van buitenaf mijn vrouw ben blijven bijstaan, en daarnaast ook de kracht heb gekregen om relatief positief te blijven over de toekomst, hoe somber en angstaanjagend die bij momenten ook lijkt.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.