1000 vragen aan jezelf #25

1000 vragen aan jezelf

Nummer vijfentwintig in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs. Over een missie in het leven, of ik verslaafd ben aan iets, welk overlijden me het meest heeft aangegrepen (tot nu toe). Over een mogelijke titel van mijn autobiografie en hoeveel ik lijk op wie ik zou willen zijn. Over wanneer men een relatie zou moeten beëindigen en hoe belangrijk werk is voor mij. Over wat ik graag goed had willen kunnen, en of geld gelukkig maakt. En tot slot of ik soms twijfel aan het bestaan van anderen.

241. Heb je een missie in je leven?

Zeker, ik wil graag komen tot een optimale bestaanskwaliteit voor zoveel mogelijk mensen op voorwaarde dat daarbij rekening wordt gehouden met die van een ander. 

242. Ben je aan iets verslaafd?

Er zijn wellicht dingen of mensen waar ik moeilijk zonder kan, of van wie de afwezigheid mijn gemoed of gevoel van goed voelen sterk doen dalen, maar ik weet niet of dit tot ‘verslaving’ gerekend moet worden. Misschien zou ik ‘structuur’ of ‘planning’ als verslavend kunnen beschouwen, omdat ik me ‘zomaar in het open, zonder informatie over wat er staat te gebeuren’ zeer onwennig voel. 

243. Welk overlijden heeft je het meest aangegrepen?

Er zijn teveel overlijdens dan ik kan opsommen die mij heel erg hebben aangegrepen. Vooral van mensen die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren, die zonder dat er erg in hadden werden meegesleurd door trein of tram of bus of auto, die iets deden wat ze altijd al deden en toen plots ging er iets mis en dan … 

244. hoe zou de titel van jouw autobiografie luiden?

‘In alle voorlopigheid’ of ‘Werk in uitvoering’ misschien. Een andere mogelijkheid is ‘Anders in het kwadraat’. De titel zou ik eerder aan lezers overlaten, en vind ik het minst interessante. 

245. hoeveel lijk je al op wie je wilt zijn?

Ik heb al altijd verrassend veel geleken op wie ik altijd al wou zijn. Andersom is dat helaas veel minder het geval geweest. 

246. wanneer moet je volgens jou een relatie beËIndigen?

Wanneer je hart je dat ingeeft. Het leven is te kort om bij mensen te blijven om een andere reden dan je hart. 

247. hoe belangrijk is je werk?

Mijn werk is bijlange niet zo belangrijk als de omschrijving en de waardering ervan. Toch heb ik geluk dat ik werk heb dat zodanig op mijn maat is dat ik er ook goed mee kan leven. 

248. wat had je graag goed willen kunnen?

In de eerste plaats leven, luisteren en lief hebben, op alle mogelijke manieren, maar wellicht is dat een beetje te vanzelfsprekend. Verder ook schrijven, dat had ik graag goed willen kunnen. Ook had ik graag goed willen kunnen lezen, lopen en zwemmen. Iets verderop in mijn lijstje heb ik ook nog vermeld: praten/spreken, bewegen, de context en gevoelens en gedachten van anderen aanvoelen. 

249. Maakt geld gelukkig?

Wat mij betreft wel, zeker als je er voldoende hebt om op het einde van de maand je budgetbalans op te maken en te merken dat je afrekening een positief saldo heeft. Dat je dus meer inkomsten had dan uitgaven. 

250. twijfel je ooit aan het bestaan van anderen dan jezelf?

Dat gebeurt tegenwoordig nog maar zelden, al is het bestaan van het overgrote merendeel van de anderen wel volledig en onvergelijkbaar anders dan mijn bestaan. Of dat bestaan ook onder de definitie ‘bestaan’ valt, daar ben ik nog niet helemaal uit.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.