‘Brainy is the new sexy’ … Aspergerachtige tv-personages

brainy-is-the-new-sexy

Sherlock Holmes brein is nog altijd leniger dan de modernste CSI-technieken, maar deze Sherlock is dan toch ook een echt 21ste eeuws karakter. Hij sms’t en twittert en is een held zoals die helemaal past in het rijtje aspergerachtige tv-personages van nu, zoals House (die eigenlijk een medische Sherlock Holmes is) en Saga Noré uit The Bridge, weinig empathische personages met grote analytische vaardigheden. De 21ste eeuwse Sherlock is ook zeker sexyer dan de Sherlock van Conan Doyle. En niet alleen door zijn overhemden maar door zijn superbrein. ‘Brainy is the new sexy’, fluistert Sherlocks soort van love interest hem in het oor, terwijl ze spiernaakt voor hem staat.

Aspergerheld met onweerstaanbare deducties van Mirjam Bosgraaf in De Volkskrant van 31 december 2016

3 Comments »

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.