1000 vragen aan jezelf #26

1000 vragen aan jezelf

Nummer zesentwintig in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs. Over welke sport ik denk goed in te zijn, of ik vaak interesse veins, of er mensen zijn die ik nooit zou willen ontmoeten en wat mijn favoriete scheldwoord is. Over welke verschrikkelijke ervaring uit het verleden ik graag zou uitgewist zien, of en hoe ik me goed kan ontspannen, in welke kleren ik me het best voel en wat ik dacht dat ik me nooit zou overkomen. Tot slot of ik van een/het ander geslacht zou willen zijn en van wie ik wel eens moe word.

251. in welke sport denk je goed te zijn?

Sport vind ik een moeilijk thema, omdat het zowel onder vrijetijdsbesteding en ontspanning als binnen dieetprogramma’s valt. Als ik sportief ben, dan is het (in beperkte mate) in mijn verlies, of (vooral) als in sportief gekleed zijn. Ik ga weliswaar regelmatig gezwind wandelen, neem als het even kan de trappen en twee à drie dagen per week fitnessen. Maar of dat sport is?

252. veins je vaak interesse?

Als veinzen doen alsof is of huichelen, dan probeer ik dat wel eens, maar vaak blijft het bij een halfslachtige poging die meteen doorprikt wordt. Nee, ik ben geïnteresseerd in iets of iemand of ik ben het niet.

253. zijn er mensen die je nooit zou willen ontmoeten?

Zeker, er zijn vast meer mensen die ik nooit zou willen ontmoeten, dan mensen die ik zou willen ontmoeten. Mensen die ik liever nooit zou willen ontmoeten zijn vooral mensen die vinden dat mensen met wat volgens hen een onnatuurlijke zwakte is (zoals mensen met een beperking of een of andere vorm van uitgesproken anders-zijn) beter niet blijven leven.  Verder mensen die er plezier in vinden anderen te zien of doen lijden. Al kan je je afvragen of het dan wel nog over mensen gaat.

254. wat is je favoriete scheldwoord?

Schelden is niet zo mijn ding, ik ga eerder niet meer praten dan iemand de huid vol te schelden. Toch gebeurt het wel eens dat ik iemand ‘rabacol’ noem. Of anders doen genie van de Karpaten, stomme idioot, thermische zak, stoephoer of andere krachttermen uit het lied ‘he he’ van Jan De Wilde het ook wel.  Aan gedoe met lichaamsdelen, gemeenschap met moeders of andere Engelstalige slang doe ik alvast niet mee.

255. je kan een verschrikkelijke ervaring uit het verleden wissen, welke zou dat zijn?

Het moeilijke aan verschrikkelijke ervaringen, waar meestal een trauma of wonde aan vast hangt, is volgens mij dat die meestal niet meteen terug te vinden zijn. Ik heb weliswaar een waslijst aan ervaringen die ik liever niet had meegemaakt, maar of dat echt verschrikkelijke ervaringen waren, betwijfel ik toch. Als ik dan toch zou moeten kiezen, dan zou het wellicht de schoolreis naar het buitenland in het laatste jaar secundair onderwijs, rond mijn achttiende, zijn. Gevolgd door alle andere schoolreizen, klasuitstappen en groepsactiviteiten. Ook de turn – en zwemlessen, verjaardagsfeestjes, verplichte etentjes en winkelen om kledij maken een goede kans. Verschrikkelijke ervaringen te over dus.

256. Kan je goed ontspannen?

Goed ontspannen als in tot rust komen vind ik niet eenvoudig. Mijn stressniveau geraakt, zoals vermoedelijk bij veel mensen met autisme, nooit helemaal tot een rustpunt.  Ik probeer zelf niet meer te zoeken naar rust, in de zin van relaxatie, maar vooral te doen wat ik graag doe.

257. in welke kleren voel je je het best?

Voor mij zijn dat vooral kleren die volgens mij passen bij wat ik op dat moment doe. Ook kleren die zo natuurlijk mogelijk zijn, dus met erg weinig kunststof, en die zo weinig mogelijk kriebelen of jeuk veroorzaken. Daarnaast hou ik ook van kleren die relatief los zitten, waarin ik voldoende kan bewegen.

258. waarvan had je nooit gedacht dat het jou zou overkomen?

Dat ik zou leven zoals ik nu leef, in positieve zin. En, op de tweede plaats, dat ik zou leven zoals ik nu leef, in negatieve zin.

259. had je graag van het andere geslacht willen zijn?

Het gevoel dat ik van een of ander geslacht zou zijn, heb ik niet echt, dus ik zou niet weten waarom ik van het andere geslacht zou willen zijn.

260. van wie word je wel eens moe?

Er zijn heel wat mensen van wie ik wel eens en zelfs meer wel dan niet moe wordt. Dat zijn vooral mensen met wie het om meerdere redenen niet klikt, onder andere omdat ze mij willen overtuigen dat hun manier van leven of hun mening een betere is. Of gewoon omdat ze op dat moment te druk zijn of zich te druk maken om iets wat ik geen reden vind om me over druk te maken.

2 Comments »

  1. Het publiek leert je zo wel goed kennen, Tistje 🙂 Genie van de Karpaten haha, geniaal ‘scheldwoord’. Voor wat betreft vraag 253: ik kan me goed vinden in je reactie over lui die andere mensen, kinderen en jongeren met beperking etc geen bestaansrecht toekennen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Het publiek leert je zo wel goed kennen, Tistje 🙂 Genie van de Karpaten haha, geniaal ‘scheldwoord’. Voor wat betreft vraag 253: ik kan me goed vinden in je reactie over lui die andere mensen, kinderen en jongeren met beperking etc geen bestaansrecht toekennen.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.