‘Niet elke autist communiceert via Disney-films’ … autisme en beeldvorming

Geen enkele persoon met autisme is hetzelfde. Daarom is het soort films als Life, Animated aan de ene kant goed, om meer bewustzijn te creëren, maar is het anderzijds een risico. Na de film Rain Man dacht iedereen dat elke autist woordenboeken uit zijn hoofd leerde. Nu kunnen mensen gaan denken dat autisten communiceren via Disney-films. Dat is zeker niet voor elke autist het geval. Veel autisten hebben een speciale interesse, waar ze wel tachtig tot honderd uur per week mee bezig kunnen zijn. Daarnaast hebben mensen met autisme een heel goed oog voor detail. Maar de hoofdpersoon van Life, Animated staat niet symbool voor de ‘gemiddelde’ autist.

Joli Luijckx (Nederlandse Vereniging voor Autisme) over de film Life, Animated in De Telegraaf van 18 maart 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.