‘Nu weet ik waarom er volgens mijn partners niet mij te leven valt’ … autisme en sociale omgang

Begin jaren zeventig werd bij mijn broer Victor autisme vastgesteld. Mijn ouders dachten nochtans eerst dat hij niet goed hoorde en daarom zo afwezig was. Hoe sneller je het weet hoe beter. Het is niet vanzelfsprekend om een diagnose te krijgen, want vaak manifesteren de symptomen zich onopvallend. Vorig jaar ontmoette ik een veertiger die nog maar twee jaar wist dat hij autistisch was. ‘Al mijn hele leven zeggen mijn partners dat er niet met mij te leven valt. Nu weet ik waarom’, zei hij. Heel herkenbaar.

Toegeschreven aan acteur en regisseur Matthias Sercu in Story Magazine van 28 maart 2017 naar aanleiding van Wereld Autisme Dag.

1 Comment »

  1. Op verzoek van velen en in aanvulling op de bestaande Partnercursussen die in Nederland o.a. door MEE aangeboden worden aan mensen met een partner met (een vermoeden van) autisme, biedt Aut of the Blue in november 2018 de tweedaagse Partnercursus ‘Omgaan met neurodiversiteit’ aan. Een cursus voor mensen met autisme in het adequaat omgaan met een partner zonder autisme: http://www.aut-of-the-blue.com/cursus-omgaan-met-neurodiver… Een relatie bouw en onderhoud je immers samen, door van beide kanten over de brug te komen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.