‘Nu weet ik waarom er volgens mijn partners niet mij te leven valt’ … autisme en sociale omgang

Begin jaren zeventig werd bij mijn broer Victor autisme vastgesteld. Mijn ouders dachten nochtans eerst dat hij niet goed hoorde en daarom zo afwezig was. Hoe sneller je het weet hoe beter. Het is niet vanzelfsprekend om een diagnose te krijgen, want vaak manifesteren de symptomen zich onopvallend. Vorig jaar ontmoette ik een veertiger die nog maar twee jaar wist dat hij autistisch was. ‘Al mijn hele leven zeggen mijn partners dat er niet met mij te leven valt. Nu weet ik waarom’, zei hij. Heel herkenbaar.

Toegeschreven aan acteur en regisseur Matthias Sercu in Story Magazine van 28 maart 2017 naar aanleiding van Wereld Autisme Dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s