1000 vragen aan jezelf #56

 1. Wanneer zit je ego in de weg?

  Doorgaans staat mijn ego in de weg op momenten dat het te goed gaat en ik iets heb gepresteerd. Dan ben ik geneigd te geloven dat dit aan mij is te danken, terwijl het meestal hetzij een toevallige samenloop van omstandigheden hetzij een vrucht van samenwerking of sampling van realisaties van veel slimmere of hardwerkende mensen is.

 2. Welk schoolvak vond je verschrikkelijk?

  Elk vak dat gegeven werd door een leerkracht die om een of andere, vaak bizarre, reden een houding had waar ik soms letterlijk maar meestal figuurlijk van moest walgen. Meestal deed de inhoud van het vak er niet echt toe. Ook van vakken waar ik niet in uitblonk, zoals wiskunde en wetenschappen of informatica, kon ik van genieten op voorwaarde dat de leerkracht begeesterend was en een goede houding had.

 3. Zeg je gemakkelijk wat je voelt aan anderen?

  Meestal zeg ik zonder me ervan bewust te zijn wat ik voel, al lijken veel mensen dat niet aan te voelen. Ik denk dat veel mensen een blindheid hebben voor mijn gevoelens en gedachten. Dat is vaak een pluspunt, zeker als ik negatieve gevoelens en gedachten heb over anderen, maar ook wel eens een minpunt.

 4. Wat zing je onder de douche?

  Onder de douche zing ik meestal niet, omdat ik daar zo snel mogelijk van onder wil. Voor – en na de douche zing ik wel eens, maar dan alleen zelfgemaakte liedjes.

 5. Zijn er weleens dagen dat je niet praat?

  Een volledige dag niet praten zit er niet in, tenzij mijn stem het natuurlijk heeft begeven. Als het even kan, verkies ik wel niet te praten. Zo praat ik niet als ik alleen thuis ben, tenzij dan tegen de kat, tegen de computer, tegen de schrijver of schrijfster van het boek dat ik lees, tegen de kast of deur waar ik in botsing mee kom of tegen mezelf tijdens een brainstorm.

 6. Wat zegt de dikte van een buik?

  Het is me nog niet overkomen dat de dikte van een buik mij iets zegt. Meestal spreken dikke mensen met hun mond. Figuurlijk zegt de dikte van een buik volgens mij vooral iets over het metabolisme (de stofwisseling, de verbranding) en het gedrag van de buikdrager. Het kan ook zijn dat iemand er zodanig de buik van vol heeft of dat de baksteen in de maag zodanig groot is dat het zichtbaar is. Als het een vrouw is, kan het natuurlijk ook duiden op zwangerschap. In dat geval zegt de dikte van de buik iets over de toekomst van die vrouw.

 7. Hoe groen zijn jouw vingers?

  Vrij groen, maar dat komt vaak meer door groene verf dan door in de aarde te wroeten.

 8. Waarvoor sta je elke ochtend weer op?

  Voor zoveel om op te noemen dat het me verbaast dat ik niet veel eerder opsta. Ik sta op voor bepaalde mensen en dieren, voor planten en natuurlijk ook voor mezelf. Ik sta op omdat ik naar het toilet moet, honger en dorst heb, omdat er een planning wacht om volledig of bijna volledig afgewerkt te worden, omdat ik hou van routines en een daarvan is opstaan.

 9. Ben je altijd oprecht blij voor een ander?

  Als ik de vraag strikt interpreteer, zou ik eerder ‘meestal’ dan ‘altijd’ zeggen. Al zou dat betekenen dat ik op bepaalde momenten niet oprecht blij ben voor een ander, en dat klopt niet. Dus ja, als ik blij ben voor een ander, is dat altijd oprecht. Als ik niet oprecht blij ben, ben ik niet blij.

 10. Wanneer heb je voor het laatst luidop in de auto gezongen?

  Alleen als ik alleen ben in de auto zing ik. Dat gebeurde een paar dagen geleden, toen ik rond middernacht terug naar huis reed.

3 Comments »

 1. Nu ik het teruglees is het inderdaad niet zo in één twee drie duidelijk. Maar ik bedoelde dat wat ik voel in mijn woorden ligt, zonder dat ik daar echt bij stil heb gestaan. Als dat al iets duidelijker is tenminste 🙂 Dankjewel voor je reactie

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit vind ik wel een moeilijk te vatten zin Sam: ‘Meestal zeg ik zonder me ervan bewust te zijn wat ik voel, al lijken veel mensen dat niet aan te voelen.’ Verder wel weer gelachen. Merci!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.