1000 vragen aan jezelf #60

 1. Hoe oud voelt u zich?

  Elk moment van de dag voel ik mij een andere leeftijd, van zeven tot zevenenzeventig, maar over het algemeen voel ik me een jaar of veertien, denk ik. Het gebeurt ook wel eens dat ik me een paar honderd jaar voel, maar volgens sommige mensen gebeurt dat iedereen wel eens.

 2. Hoe goed of slecht kan u tegen drukte?

  In het algemeen mijdt ik zoveel mogelijk plaatsen met veel wisselende zintuiglijke indrukken, informatie en vooral met veel mensen die steeds veranderende houdingen aannemen.  Als ik er toch mee in aanraking kom, dan kan ik er voor beperkte tijd tegen op voorwaarde dat ik weet hoe lang het zal duren, waar ik eventueel naartoe kan om te bekomen of wanneer ik weet dat ik na een bepaalde duur weg kan zonder daarop aangesproken te worden. Daarnaast kan ik, net zoals de meeste andere mensen, moeilijker tegen drukte als ik vermoeider of meer gespannen ben.

 3. Op welke manieren draag jij bij in het leven van andere mensen?

  Op heel wat manieren, vind ik, eigenlijk te veel om op te noemen, maar zodra ik me op straat begeef, help ik waar ik kan, als mensen dat willen, en als ik zelf denk iets bij te kunnen dragen.

 4. Wat zijn de tien beste dingen die je hebt gedaan of die je zijn overkomen?

  Het is niet mijn sterkste kant om een top tien te maken van de tien interessante dingen, en zoiets varieert naargelang het moment dat ik terugblik, maar ik denk dat in de lijst van mijn tien interessantste ervaringen zeker staan: mijn geboorte, voor het eerst de zee zien, een systeem opmerken in gesproken taal, de catecheselessen voor mijn Vormsel, mijn overstap van een jongens – naar een gemengde school, mijn eerste kus en mijn liefste ontmoeten.

 5. Wat was het gelukkigste moment in uw leven?

  Dat is een moment dat ik nog zal meemaken, denk ik. Er zijn al heel wat momenten geweest die kans maken, maar ik ben nog niet op die leeftijd gekomen dat ik kan zeggen wat het gelukkigst moment is in mijn leven.

 6. Welke kleine alledaagse gebeurtenis kan u blij maken?

  Elke meevaller in het dagelijks verloop maar ook plotselinge bewustwording van een groter geheel of een bedoeling, of een moment dat een lichtinval, een blik van iemand die voorbijkomt, een geluid, kleurcombinatie, geur of luchtstroom mij in een positie doet terechtkomen waarin alles voor een fractie lijkt te kloppen.

 7. Wat is de grootste zwakte waarvan u zich bewust bent?

  Waarschijnlijk is dat moeilijk mijn ambities weten af te stemmen met mijn beperkingen, samen met ongeduldig zijn en te vast hangen aan bepaalde verwachtingen en ideeën over hoe het zou moeten.

 8. Zou u het moeilijk vinden om voor een publiek te spreken?

  In principe ben ik liever deel van het publiek dan spreker te zijn, maar ik vind het zeker niet erg om spreker te zijn voor een publiek van minstens twee mensen. Tenminste als ik van vooraf ben voorbereid, in grote lijnen weet wat er van mij wordt verwacht, als ik me bewust ben als wie ik daar sta en wie mijn publiek zal zijn. Natuurlijk bepaalt ook hoe dicht het publiek staat of zit tegenover mij, zowel letterlijk als figuurlijk, hoe moeilijk ik het vindt om te spreken.

 9. Hoe brengt u uw verjaardag het liefst door?

  Het liefst breng ik mijn verjaardag door met wat ik graag doe, en dat strookt meestal niet met wat er door anderen verwacht wordt van een jarige. Ik sta natuurlijk open voor kaartjes, groeten, cadeautjes, hapjes … zolang het mijn planning voor die dag maar niet al te veel in de war stuurt. Niet wat er die ene dag gebeurt maar wat er tussen de verjaardagen gebeurt, maakt hoe oud of hoe jong ik wordt.

 10. Wat vindt u erotisch?

  Wat mijn zinnen maar nog meer verbeelding prikkelt, een zekere kwetsbaarheid ook, maar dat hangt sterk af van de mate dat ik er open voor kan staan op dat moment. Bepaalde poëzie, lichamelijke sensaties, indrukken van rondingen en bepaalde manieren van wandelen,  sommige stemklanken, humor, een bepaald gelaat (louter esthetisch) … i

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.