Was ik wat ik wou, dan was ik …

Was ik een maand, dan was ik (einde) Maart. Was ik een moment in de week dan was ik (een late) dinsdagmiddag. Was ik een planeet, dan was ik Saturnus (denk ik). Was ik een spelletje, dan was ik scrabble. Was ik een dier, dan was ik een (koddige) koala (zonder tanden, vrees ik). Was ik een meubelstuk, dan was ik een massief boekenkast met een glazen deurtje voor. Was ik een magische steen, dan was ik Lapis Lazuli (vooral voor de klank). Was ik een plant, dan was ik een Japanse netel (en diep van binnen een vlijtig liesje). Was ik een soort weer, dan was ik door mist omgeven lentezon.

Was ik een kleur, dan was ik grijsgroen met een vleugje blauw en een drupje rood. Was ik een emotie, dan was ik verlegen nieuwsgierigheid. Was ik een stuk fruit dan was ik een mandarijntje uit de pel (en soms een ietwat overrijpe groene kiwi). Was ik een geluid dan was ik golfgedruis op een mooie zondagmorgen. Was ik een element dan was ik langzaam stromend helder bergwater. Was ik een plaats dan was ik de plaats op de brug waar je het best de rivier kon zien die langzaam door het woud stroomde.

Was ik een mythisch schepsel, dan was ik een onzichtbare sfinx. Was ik een geur, dan was ik Petrichor. Was ik een voorwerp dan was ik een sterrenpoort. Was ik een lichaamsdeel, dan was ik jouw ringvinger. Was ik een paar schoenen dan was ik een paar stevige bergschoenen. Was ik het meest wat ik wou, dan was ik een 46, gewoon mezelf.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.