‘Autisme heeft geen enkele link met genialiteit’ … autisme en intelligentie

Autisme heeft geen enkele link met genialiteit. Het bezitten van bijvoorbeeld een uitzonderlijke vaardigheid, zoals een absoluut gehoor, komt wel iets vaker voor bij mensen met autisme. Maar dat noem ik geen genialiteit. Dat noem ik absoluut gehoor. Het postuum diagnosticeren van bekendheden is een idiote evolutie en het zou zich wel eens tegen autisten kunnen keren. Als elke ouder denkt dat zijn kind ook een beetje Einstein of Mozart is, wat voor druk legt dat niet op kinderen?

Peter Vermeulen (Autisme Centraal) in Samana Magazine van November 2017

2 Comments »

  1. Iedere ouder wenst een kind met buitengewone vaardigheden en talenten. Als iedere tekening die getekend wordt of iedere liedje dat gezongen wordt op “genialiteit ” wordt beordeeld zullen er wel vele kinderhartjes gekwetst worden, ongeacht of er nu sprake is van autisme of niet.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.