‘Mijn autisme verwerk ik in cabaret’ … autisme en talent

Verbindingen leggen, dat is lastig voor hem. Net als heel onverwachte gebeurtenissen. Of een middagje uit dat compleet anders loopt dan verwacht.

Cabaretier Wouter van de Waterbeemd (21) heeft zijn leven al autisme. Al jaren treedt hij op met een eigen cabaretprogramma. Zijn autisme staat hem niet in de weg. Integendeel. “Ik houd er wel van om dat op de hak te nemen. Ik maak bijvoorbeeld grappen over een sociale vaardigheidstraining”.

Regelmatig leidt het tot discussies met zijn publiek. “Je hebt veel mensen die goedbedoeld zeggen dat het ‘niks uitmaakt dat je autisme hebt’. Dat is aardig en politiek correct, maar je loopt met autisme toch tegen veel dingen aan en kunt niet altijd aan alle verwachtingen voldoen. Mijn autisme probeer ik wel als voordeel te zien door het in cabaret te verwerken”.

Uit het artikel ‘Stralen op het podium, ondanks die beperking’, verschenen in de krant het Algemeen Dagblad van 26 mei 2018

6 Comments »

  1. Ik weet niet of hij dat zelf zo vindt, misschien waren er periodes waarvan hij of anderen vonden dat hij het niet was/had,

    Like

  2. ‘Cabaratier Wouter van de Waterbeemd (21) heeft zijn leven al autisme.’
    Echt waar? Goh, ’t Is toch wat. Zijn hele leven al.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.