‘Mensen met autisme of ADHD houden niet van rommel’ … autisme en overzicht

Personen met autisme of ADHD houden van een geordend leven, maar omdat ze op een andere manier naar de dingen kijken, verliezen ze soms het overzicht. Zij zien de details terwijl anderen eerder het geheel zien. Zij beleven hun spullen daarom op een heel andere manier. Op wat voor een ander een tafel vol rommel lijkt, weten zij alles nog exact liggen. Voor hen is het veel moeilijker om op te ruimen, want ze moeten dan keuzes maken wat ze gaan weggooien, wegleggen en op welke manier ze alles gaan rangschikken. Je moet je kunnen verplaatsen in hun wereld om te begrijpen wat de struikelblokken zijn en hun familie uitleggen hoe ze alles het best aanpakken.

Opruimcoach  Gwendoline van Balberghe in Gazet van Antwerpen van vrijdag 1 juni 2018

 

3 Comments »

 1. Je haalt aan wat ik bedoel.
  Ik ga helemaal niet akkoord met de titel, maar wel met de interpretatie door de opruimcoach. Dus de poll is voor interpretatie vatbaar en dat vind ik moeilijk.

  Zonder die interpretatie erbij had ik perfect geweten hoe ik zou reageren, maar nu niet…

  Like

 2. De poll lijkt me duidelijk, er zijn vier mogelijkheden om te reageren op de titel van de poll. Wat erboven staat is een voorbeeld van hoe de opruimcoach in kwestie de titel van de poll interpreteert.

  Like

 3. Ik ga helemaal niet akkoord met de titel, maar wel met de uitleg.
  Wat rommel lijkt voor een ander is dat dikwijls niet voor mij. Anderzijds heb ik weinig last van rommel die niet door mij gecreëerd is.

  Ik vind die poll dus heel onduidelijk. Moet ik mijn mening geven over de titel of over de inhoud?

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.