1000 vragen aan jezelf #70

 1. Hebt u ooit iets in het buitenland gedaan dat u nooit thuis zou doen?

  Zeker, het meeste dat ik doe in het buitenland doe ik thuis nooit. Ook al probeer ik het thuis af en toe een buitenland te maken.

 2. Denkt u wel eens terug aan een vakantielief?

  Nee, want ik heb nog geen lief gehad waarmee ik gedurende de vakantie een liefdesverhouding had, met wie de liefde tijdens een vakantie opbloeide en vervolgens niet langer duurde dan die vakantie.  Ik denk wel eens terug aan bepaalde mensen met wie het heel goed klikte, maar die waren geen vakantielief.

 3. zou u op de vlucht slaan als het oorlog wordt?

  Als het ook maar enigszins mogelijk zou zijn, zou ik dat doen. Al is de kans vrij klein dat het werkelijk zou lukken te vluchten, omdat ik het praktisch ook nog moet kunnen.

 4. overweegt u in de zomer wel eens om uw leven helemaal om te gooien?

  Dat overweeg ik niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. In zekere zin gooi ik mijn leven elk moment een stukje om. Al blijft het telkens meer bij overwegen en bereidheid. In iets omgooien ben ik alleen letterlijk goed.

 5. wat is de belangrijkste les die het leven u tot nu toe heeft geleerd?

  Dat ik de belangrijkste les elk moment dat komt nog heb te leren, en anderen vooral niet teveel raad moet geven of  moet zeggen wat ze moeten doen.

 6. waar bent u op dit moment dankbaar voor?

  Dat er enkele goede mensen op mijn levenspad zijn voorbijgekomen en ik met hen in de meeste gevallen iets heb kunnen delen.

 7. wat ziet u als u naar de toekomst kijkt?

  Naar de toekomst kijken vind ik erg moeilijk. Ik heb geen glazen bol. Toch zie ik in de toekomst vooral een grote verzameling van gebeurtenissen die nooit zo zullen plaatsvinden, een resem problemen die zich nooit zo zullen voordoen en een hoop oplossingen die zo en op het juiste moment niet zullen werken.

 8. zou je liever je telefoon of je sleutels nooit meer uit het oog verliezen?

  Ik zou dan toch liever mijn sleutels nooit meer verliezen. Een telefoon kan ik immers nog altijd of blokkeren en herstellen of ik kan een nieuwe kopen. Op mijn telefoon staat er immers nauwelijks iets persoonlijks. Verlies van sleutels zou mij toch wat meer zorgen en onrust baren.

 9. vindt u seks overschat?

  Als alleenstaand gegeven en zoals het voorkomt in media en reclame is seks volgens mij onrealistisch overschat. Als schakel binnen liefde, relatie en communicatie is seks als uiting van intimiteit zeker niet overschat, hoogstens wat simplistisch voorgesteld.

 10. wat zou uw superpower zijn – als vleesgeworden stripheld?

  De kunst om andere mensen aan te voelen, de context te verstaan en begripvol of liefdevol te reageren.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.