1000 vragen aan jezelf #82

  1. Wat zou je doen mocht je weten dat je niet kan falen? Dan zou ik vooral heel voorzichtig zijn. Als ik niet zou kunnen falen, wat toch behoorlijk schrikwekkend klinkt, zou dat immers zowel in positieve als negatieve gevolgen kunnen hebben, voor mij en voor anderen. Ik zou me ook flink moeten aanpassen, omdat ik het andersom gewoon ben.
  2. Wat zou je kiezen: een maaltijd koken of afruimen & afwassen nadien? Het liefst kies ik natuurlijk wat er tussenin gebeurt, helpen met opeten van de maaltijd, maar dat kan hier niet. Op voorwaarde dat ik dan ook mee mag eten, zou ik kiezen voor het afruimen en afwassen. Tenzij het echt nodig is, kook ik liever niet. Het levert vooral wonden op, en een aangebrande maaltijd.
  3. Wat beangstigt je het meest? Het meest beangstigend vind ik dubbelzinnigheid en geen beeld hebben van verwachtingen. Ook als ik met iemand samen werk, en die lijkt onvoorbereid of nonchalant te zijn, en van alles over het hoofd te zien, beangstigt mij dat.
  4. Hoe behandel je mensen die niets voor je kunnen doen? Als mensen ‘niets’ voor mij zouden kunnen ‘doen’, is dat volgens mij niet noodzakelijk negatief en alvast geen reden om ze anders te benaderen. Ik kan me moeilijk voorstellen dat dit een rol speelt in de manier waarop ik reageer tegenover mensen. Als mensen wel iets voor mij kunnen doen en ik er dus van afhang, maakt het soms meer uit, in de zin dat ik hen minder snel zelf ga benaderen.
  5. Wat is het vreemdste dat je ooit heb gegeten? Behalve enkele exotische Aziatische gerechten en gebakken sprinkhaan, heb ik niet echt vreemde gerechten gegeten in mijn leven
  6. Wat doe je als je iemand ontmoet op straat? Meestal knik ik of zeg ik ‘goedendag’, gewoon uit beleefdheid, niet om iets terug te krijgen. Hoewel sommige mensen wel ontroerd zijn dat zoiets nog gebeurt.
  7. Pikdonker of verlichtte nacht? Het liefst heb ik het pikdonker, omdat ik moeilijk in slaap raak tijdens een verlichtte nacht, hoewel het donker mij soms wat beangstigt, maar dan vooral in een zeer afgelegen gebied met veel onbekende geluiden.
  8. Lees je liever elektronisch of papier? Dat hangt van wat ik lees en van de omgeving waar ik lees. Zo lees ik informatieve teksten zowel elektronisch als op papier (in beide gevallen is het mogelijk om aantekeningen te maken), maar verhalende teksten (zoals romans) lees ik alleen op papier.
  9. Wat hoor je op dit moment? Op dit moment hoor ik onze kat miauwen, het sprankelend water van haar drinkfonteintje, buiten op het terras vogeltjes fluiten, in de verte enkele mensen praten, een auto die langzaam voorbij komt gereden, en de zeewind die tegen gebouwen waait.
  10. Welke uitzicht heb je als je uit het raam van je slaapkamer kijkt? Als ik naar buiten kijk, zie ik vooral een grote boom, die vlak voor mijn raam staat, met daaronder een geparkeerd minibusje voor personen met een handicap. Ik zie aan de overkant van de straat een reeks met bloemen versierde huizen met daarachter een kerktoren, waar enkele meeuwen rond vliegen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.