De brandtrap in huis … autisme en structuur

Foto van Avery Lewis op Unsplash

 

Soms vertellen ouders me na enkele maanden dat het weer minder goed gaat met hun kind. Dit kan natuurlijk met allerlei factoren te maken hebben, maar het gebeurt toch meermaals dat ik dan, als ik even rondkijk, opmerk dat er bijvoorbeeld geen weekschema meer hangt. Ouders geven dan aan dat het kind ‘er toch niet meer naar keek’.

Ik vergelijk dit soort hulpmiddelen dan met de brandtrap van het Antwerpse Sportpaleis. Die is, gelukkig, nog nooit echt gebruikt en als ik er kom, ga ik niet elke keer kijken om te zien of hij er nog staat, want ik wéét dat dat zo is. Maar de dag dat ik merk dat hij is weggehaald omdat hij ‘toch nooit wordt gebruikt’, krijg je mij het Sportpaleis niet meer in want dan is mijn veiligheidsgevoel weg.

Pascale Bruynseels, gezinscoach & thuiscoach ASS/ADHD, in ‘ASS van dichtbij: Autisme? Samen Sterker!’ (Uitgeverij Scrivo Media, 2020)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.