‘Als je me kwetst, ben ik de rest van mijn leven boos’ … autisme en relaties

Foto van  Jerry Wang op Unsplash

 

‘Ik vind het moeilijk om anderen in te schatten: wat ze denken, wat ze voelen, wat ze willen. Hoe start je een gesprek? Waar begin je? Je moet nog uitvinden wat je allebei leuk vindt om te doen. En wat je hobby’s en interesses zijn. (…) Ik zie ook positieve kanten aan autisme. Als mensen met autisme ergens in geïnteresseerd zijn, willen ze het graag goed doen en zijn ze er goed in. Ze kunnen zich goed richten op één ding tegelijkertijd. Sommigen vinden het fijn om zelfstandig te werken. Verder ben ik heel loyaal. Als je een goede vriend van me bent, ga ik voor je door het vuur. Dan doe ik alles voor je. Maar als je me kwetst, gooi ik het liefst een kernbom op je huis. Ik kan de rest van mijn leven goed boos op je zijn.’

Larisse Bollebakker (28), vrouw met autisme, in ‘Larisse heeft een autismespectrumstoornis: ‘Het moeilijkste zijn de sociale contacten’ (De Monitor, KRO-NRCV, 22 oktober 2020)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.