‘Is dit zijn autisme of is hij het zelf?’ … autisme en relaties

Mijn vriend heeft een licht autistische stoornis, dat is nog niet zo lang geleden gediagnosticeerd, en direct daarna heb ik bij veel eigenschappen gedacht, is dit zijn autisme of is hij het zelf? De goudeerlijkheid die ik zo bewonder, is dat misschien niet gewoon een deel van zijn ziekte? Tot ik inzag dat die twee niet te scheiden zijn. Ik ben dolblij dat hij zo eerlijk is, nooit anderen naar de mond praat en meteen op zijn rem trapt als hij iemand langs de kant van de weg ziet liggen die in elkaar geslagen blijkt te zijn. En als hij zijn sokken naast de wasmand gooit in plaats van erin, kan ik pisnijdig worden, maar ook gewoon mijn schouders ophalen.

Uit ‘Ik weet zeker dat we altijd samen zullen blijven’ van Corine Koole in De Morgen van 22 januari 2022

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.