‘Ik wil gewoon meedraaien in de maatschappij’ … autisme en samenleven

Foto van Brandi Redd op Unsplash

Ik word onderschat en overschat. Mensen verwachten niet dat ik twee masters heb gedaan. En: ik kan veel, maar mensen zien niet hoeveel stress en energie dat me kost. Daarna ben ik doodmoe. Ik kom tot rust door iets te kijken op Netflix en door contact met mijn autismecoach. Zij begrijpt mij. Bij haar kan ik helemaal mezelf zijn.  Ik heb dezelfde wensen als ieder ander. Een vaste baan. Een partner. Reizen. Meer vaardigheden, meer werkervaring opdoen. Ik kan me niet voorstellen waarom ik niet ergens aan de slag zou kunnen. Ik wil gewoon meedraaien in de maatschappij.

Amanda, autistische vrouw, die studeerde aan de Universiteit van Edinburgh, waar ze twee masters behaalde, een in gevorderd Arabisch en een in Islam- en Midden- Oostenstudies, in het artikel ‘Als mensen mij niet mogen, merk ik dat meteen’ in de NRC van 8 juni 2022

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.