‘Op een dag zal je me zien shinen’ … autisme en muziek

Joachim Liebens (29), bezieler van The Haunted Youth, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zijn jeugd geen verblijf op een roze wolk was, integendeel. Hij was de ‘freak’ die gepest werd op school, die er niet bij hoorde, die een resem aan zielenknijpers zag passeren die alle mogelijke etiketten op hem plakten, van ADHD en autisme. Hij was de ‘moeilijke’ jongen die op zijn zevende Rilatine moest slikken en als dertienjarige in Bethanië terechtkwam tussen veel oudere jeugddelinquenten. “Mijn attitude was: ‘Wacht maar, op een dag zul je me zien shinen en dan zal ik hard to get zijn’. Maar nu? Nee, dat is niet wat ik voel”, zegt hij. “Het was heel vreemd dat mensen me plots interessant vonden en positieve feedback gaven op mijn muziek. Mijn ego verlangde daar misschien naar, maar ik merkte ook dat die ervaring leeg was. Ik besef nu dat als ik me klein laat zien, het publiek zich ook klein toont aan mij, en dat we samen The Haunted Youth zijn en dat we samen groot zijn.”

In Het Belang van Limburg, 4 november 2022

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.