‘Onverstaanbare omwegen om tot resultaten te komen’

Jammer genoeg waren de meeste van mijn medeleerlingen in het secundair onderwijs chaotisch en onberekenbaar en pestten mij vaak, lachten mij uit of sloegen mij. Ze vonden altijd wel iets om mijn ergernis op te wekken of mij boos te maken, vermoedelijk omdat ik anders was dan alle anderen en mijn eigenaardigheden had.

Aan de universiteit was het schoolse aspect van de studie relatief eenvoudig aan te pakken. Het hele gebeuren errond echter was veel moeilijker, want ik doorzag veel van de sociale en universitaire regels niet. Ik gebruikte vaak omwegen om tot een resultaat te komen. Jammer genoeg zijn die voor anderen vaak niet altijd te volgen, onverstaanbaar en wellicht zelfs storend.

Hoewel ik toen nog niets wist van mijn autisme, waren mannen voor mij van bij het begin verdachte wezens. De poging om vriendschap aan te knopen met een leeftijdsgenoot draaide uit tot een grote teleurstelling. Maar vooral de voortdurende behoefte van mijn toenmalige echtgenoot naar nabijheid, die ik heb niet kon geven, was moeilijk voor mij.

Citaat (eigen vertaling) uit Christine Preiβmann (red) / Asperger – Leben in Zwei Welten: Betroffene berichten: Das hilft mir in Beruf, Partnerschaft und Alltag (Trias, 2012)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.