Alles behalve een zomerlief …

Wie kwam op ’t idee jou te vergelijken met een zomerlief? Nee, jij bent luchtiger, leuker, breder in hoofd en heupen. Geen lentebries, je bent nu eenmaal soms … nou ja, gewoon grijs. Weliswaar meer dan vijftig tinten. Soms is je liefde speels, soms ook niet, maar ja, wie wil er nu altijd jong blijven?

Mensen vallen bij bosjes neer, breken hun hoofd tegen deuren. Het is altijd wat. Niet bij jou. Jij zou jezelf eerder te pletter invoelen, inlezen, aan zogenaamd onverstaanbare mensen, boeken, dieren. Hoe anders zou een ander wel niet omgaan met mij, mysterieus hoopje woorden, dat straks vergaat tot wormen?

Eén troost heb ik, voor als je vertrokken bent: je leeft nog verder, hier, nu, in dit moment.

Bij het lezen van sonnet 16 van W.S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.