‘Louis is een man met Asperger’

Als vader van een zoon met een stoornis in het spectrum van autisme weet ik er na negentien jaar wel iets van. Geen autist is hetzelfde. Ik heb er een hoop gezien, ik heb er ook veel over gelezen, zoveel dat ik bijna zeker weet dat ik zelf licht autistisch ben. Overgevoelige zintuigen, een neiging tot het onthouden van erg onbelangrijke details, neiging tot obsesseis, te veel prikkels ineens niet kunnen verwerken, emoties die met me aan de loop gaan en nog wel een paar dingen die ideaal zijn te rangschikken onder de noemer autisme.

Mijn conclusie is voorbarig, want bovenstaande kenmerken zijn aangetroffen bij kinderen met autisme. Over volwassenen die behept zijn met het syndroom – autisme is heel erg 21ste eeuw – nog veel informatie. Toch durf ik me stellig uit te spreken over Louis van Gaal. Mocht Louis mijn aanname dat hij een man met Asperger is ongepast vinden dan helpt het misschien als hij weet dat hij in zeer goed gezelschap verkeert. Ook Albert Einstein, Isaac Newton, Napoleon Bonaparte, George Washington, Abraham Lincoln, Harry Truman, Catherina de Grote, Cleopatra, Peter de Grote, Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Beethoven, Elvis, Socrates (niet de voetballer), Bill Gates, Robin Williams en Virigina Woolf hadden het.

Hugo Borst e.a. in O, Louis: de zoektocht naar Van Gaal (Voetbal Internationaal, 2014)

1 Comment »

  1. Het zou kunnen dat Louis autistisch is maar ik weet het niet.
    Ik vind hem in ieder geval veel sympathieker dan veel andere mensen want hij komt altijd eerlijk en bevlogen over, ook daar in Engeland waar hij nu werkt.
    En hij is een hele goede coach, hij kan een echt team builden, zou ik nooit voor elkaar krijgen.
    Ik ben persoonlijk geen fan van Hugo Borst.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.