De meest voorbeeldige bijrijder die je je maar kan wensen …

Nou, dat was een pak van mijn hart, dat in het geval dat er een wiel van onze auto afviel en we langs de snelweg zouden staan – een moeder, een autist, vier katten en een hond – ze ons dan allemaal mee moesten nemen in de takelwagen.

Wat die autist betreft, daar had ik geluk mee want Yoshi is de meest voorbeeldige bijrijder die je je maar kan wensen. Zolang er te eten is, is alles goed. Hij had als taak om kattenlijntjes te ontknopen, honden te bewaken, tentstokken in en uit elkaar te trekken, zware tassen in en uit te laden, portieren en ritsen te sluiten en te onthouden wat zijn moeder allemaal vergeten was.

Daarnaast was hij de reis-dj en dus reden wij, toen de zon nog sliep en er nauwelijks kleur was in de wereld, weg van huis op de oorverdovende heavymetalmuziek van ‘Crimson Day’ van Avenged Sevenfold.

Belinda Meulendijk in Een veilig huis (Xander Uitgevers, 2015)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.