‘Hebben mensen met autisme een beperking of worden ze beperkt?’

Interesse in dit artikel? Het is samen met veel andere, even interessante vragen opgenomen in mijn nieuwe boek ‘Gedurfde vragen’ (zie cover hierboven), uitgegeven bij Cyclus van Uitgeverij Garant. U kan het bestellen via de boekhandel of kiezen voor een gesigneerd exemplaar (bestellen via het contactformulier).

5 Comments »

 1. geweldig stukje! super goed doordacht. Ik heb dan weliswaar geen AsS maar ADHD, maar vindt het heel herkenbaar! Gelukkig zijn er mensen als jij die dit soort stukjes schrijven. Dat is een goed tegenwicht voor alle aanpassingsdruk 😀😀

  Geliked door 1 persoon

 2. @Steven: Het is zeker niet onlogisch dat je woedend was, als je niet wist op basis waarvan (en door wie) die uitspraak werd gedaan. Met zo’n uitspraak ben je bovendien niet zoveel als je er niet bij gezegd wordt waar je – volgens degene die de uitspraak doet- wel goed in bent, waar je iets aan kan doen en ook waar je beter mee leert leven.
  Over je vraag in de tweede reactie: misschien dat bepaalde werk niet, maar het zou in elk geval de kansen om in de toekomst een langdurig en goed werk te behouden (en daarbuiten ook nog wat leven te hebben) zeker doen toenemen, denk ik. Ik spreek natuurlijk vooral uit eigen ervaring.

  Like

 3. Bij mij zijn er symptomen ontdekt, die ‘vermoedelijk’ wijzen op het syndroom van Asperger, toe was ik woedend en vroeg mijn dossiergegevens op. Thans denk ik, dat men wel eens gelijk kan hebben gehad, nu ik met bepaalde zaken wordt geconfronteerd, ik durf mensen niet recht in de ogen te kijken, zelfs bij mijn partner met wie ik ruim 30 jaren ben getrouwd heb ik het er moeilijk mee en mij wordt dan verweten dat ik liefdeloos en gevoelloos ben, terwijl mensen van buitenaf mij juist het tegenovergestelde vinden.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.