‘mensen met autisme: van diep beperkt tot slimme nerd’

ingewikkeld

Rond autisme is de laatste tien jaar een succesvolle destigmatiserende beweging op gang gekomen. Dit heeft de publieke opinie weten af te wenden van het idee dat iemand met autisme een in zichzelf gekeerd, niet-communicatief, hopeloos onbereikbaar wezen is. Dat is gelukt door meer kennis over autisme te verspreiden. Door diepgewortelde psycho-analytische mythes te ontzenuwen. Door allerlei neptherapieën te ontmaskeren. Door te laten zien hoe mensen met autisme wel degelijk een plek in de samenleving kunnen innemen. Door via onderzoek aan te tonen dat het een ontwikkelingsstoornis is die zich in een spectrum bevindt, van diep beperkte kinderen tot slimme nerds die in de informaticawereld meedraaien.

Geerdt Magiels in Ingewikkeld: de kunst om te (over)leven met een psychische aandoening (psychose) (Vrijdag, 2016)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.