‘Woedeaanvallen krijgen we echt niet met opzet’

Awel.be informatie

Soms is het autisme van mij en mijn zusje compleet verschillend, maar op de meeste momenten is het exact hetzelfde en begrijpen we elkaar het best. Mijn zusje en ik hebben ook vaak woedeaanvallen, meestal thuis, maar soms voel ik er ook één opkomen op school. Ik probeer me dan te beheersen, want anders zorgt het voor problemen bij de leerkrachten. Of ik vraag of ik naar de wc mag, zodat ik daar “tot rust” kan komen. Maar we doen het echt zeker niet expres, woedeaanvallen krijgen of boos worden. Dat krijgen we omdat we iets niet begrijpen, omdat iemand anders ons niet begrijpt, omdat er iets verandert,… Het kan verscheidene redenen hebben.

A., jongere met autisme, in een reactie op een vraag over autisme in het gezin, in het niet afgeschermde deel van Awel.be: vragensite voor kinderen en jongeren

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.