1000 vragen aan jezelf #5

1000 vragen aan jezelf

Het overkomt me niet zo vaak dat ik zin heb om een serie als deze verder te zetten. Meestal heb ik er na een tijdje genoeg van, of, in het geval van de ‘vijf vragen aan …’ hebben de mensen die ik ooit om een bijdrage vroeg gewoon de tijd niet. Dat is ook logisch, ze hebben hun werk, een druk gezinsleven (met één of meerdere kinderen met autisme). Of ze vinden het misschien gewoon te riskant om op een blog als Tistje te verschijnen.

Voor de 1000 vragen ben ik nog niet aan het punt dat het me verveelt. Integendeel, het is een ideaal tijdverdrijf  voor als ik weer eens zit te wachten in een of andere wachtruimte. Die wachtruimtes heb je overal al. Zelfs bij de slager of de bakker. Daar zitten meestal de meest geduldige mensen, met een nummertje, te wachten. Zo kan je ook nog eens een vraagje stellen aan de man of vrouw die naast je zit. Als dat tenminste geen zuurpruim is.

Sommige vragen zijn daar weliswaar beter voor geschikt dan andere. Zo stel je misschien beter niet de vraag ‘welk cijfer zou u aan uw gezicht geven?’ aan een vrouw of man met frustraties op dat vlak. Ook ‘hoe lang sta je gemiddeld onder de douche’ kan wel eens verkeerd opgevat worden. Maar goed, op deze blog mag dat dan weer wel, zoals in dit vijfde deel van de 1000 vragen.  Nog 450 te gaan.

41. Welk cijfer zou je aan je gezicht geven?

Dat wordt wellicht het cijfer van de omtrek ervan, denk ik, een erg hoog cijfer. Als ik mijn gezicht zou moeten waarderen, zou ik het een vier geven op een schaal van tien. Vandaar dat ik ook niet al te veel in de spiegel kijk.

42. Was je goed op school?

In studeren en examens afleggen was ik redelijk goed, in les volgen en omgaan met leraren en leerlingen/studenten was ik veel minder goed. Evenmin als in het uitstapjes maken en voldoen aan verwachtingen voor papers en (groeps)opdrachten.

43. Hoe lang sta je gemiddeld onder de douche?

Doorgaans zo’n 10 à 15 minuten, eerder korter dan langer.

44. Denk JE dat er buitenaards leven bestaat?

Dat hangt er natuurlijk vanaf wat je onder ‘leven’ beschouwt. Als het dezelfde definitie is als op aarde worden we volgens mij omringd door buitenaards leven.

45. Hoe laat sta je meestal op?

Dat varieert, doorgaans is dat 6h16 of 7h27. Af en toe 7h47, en soms eens 8h08.

46. Vier je altijd uitgebreid je verjaardag?

Nee, zeker niet, dat is zowat het enige feestje waarvan ik zelf kan bepalen hoe het gevierd wordt, dus zal ik het zeker niet  uitgebreid vieren.  De leukste verjaardag is deze die ik op mijn eigen manier kan invullen.

47. Hoe vaak per dag kijk je op facebook?

Meestal een of twee keer per dag. Afhankelijk van hoe ik mijn dag heb ingedeeld, of ik elders ben, waar geen internet beschikbaar is, of ik te moe ben ofzo. Het is ook absoluut geen must.

48. Wat is je favoriete ruimte in huis?

Eerst had ik geantwoord: de ruimte in mijn hoofd, maar je bedoelt vast een andere ruimte. Dat zal de leefkamer zijn, waar mijn boeken staan, mijn laptop, en daar is ook het meest ruimte.

49. Wanneer heb je voor het laatst een huisdier geaaid?

Daarnet, en dat was onze kat.

50. Wanneer ben je op je  best?

Als ik vertrouwen krijg van anderen om iets te doen wat ik volgens mezelf goed kan en waarin ik kan ontwikkelen naar iets wat ik voorheen nog niet had ontdekt of nog niet kon..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.