1000 vragen aan jezelf #9

1000 vragen aan jezelf

De negende in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs.  Over wat ik zou doen mocht ik lange tijd in de gevangenis, waar ik vroeger blij van werd, in welke kledij ik me mooi voel, wat er op mijn nachtkastje ligt, hoe geduldig ik ben, wie mijn gevallen held(in) is, of er foto’s op mijn gsm staan waarmee iemand me zou kunnen onder druk zetten, hoe ik me oppep na een rotdag en of ik graag mediteer.

81. wat zou je doen als vijf jaar in de gevangenis zat?

Waarschijnlijk zou ik in de gevangenis een of meerdere boeken schrijven, iets als ‘mijn strijd’ of ‘leven in de gevangenis’. Ik zou natuurlijk ook verlangen naar vrijheid, en mogelijks procedures volgen om zo vroeg mogelijk vrij te komen, en mijn leven te beteren voor wat ik misdaan had (al zou ik daar vast een goede reden voor gehad hebben).

82. waar werd je vroeger blij van?

Van koekjes, appelmoes met kip en aardappelkroketten bij opa & oma, van tomatensoep met balletjes, van vaders’ Spaghetti Bolognese, van gebakken Noordzeetong met frietjes … oh ja, zei ik al dat ik vroeger van eten blij werd?

83. in welke kledij voel je je mooi?

In kledij die goed zit maar tegelijk ook klasse en standing uitstraalt, doorgaans een net, goed gestreken sober hemd, een lange broek (jeans of ander) en propere, goed geknoopte schoenen.

84.wat ligt er op je nachtkasTJE?

Op mijn nachtkastje liggen mijn bril en gsm en staat een glas water. Verder niets.

85. hoe geduldig ben je?

Van mezelf vind ik dat ik geduldig ben, maar ik hoor vaak dat ik ongeduldig overkom.

86. wie is jouw gevallen held?

Als een gevallen held iemand is naar wie ik opkeek en die van zijn voetstuk is gevallen, dan kan ik niet meteen iemand noemen omdat ik zelden mensen op een voetstuk plaats of mij er achteraf over verbaas hoe menselijk ze zijn.

87. staan er foto’s op je telefoon waarmee iemand je kan chanteren?

Op mijn gsm staan er inderdaad foto’s, maar daar kan je mij bezwaarlijk mee chanteren. Ik heb namelijk zo’n exclusieve Doro PhoneEasy, die alles heeft wat een gsm goed maakt: geen overbodige knopjes of internetverbinding, geen geknoei met batterij (gaat één tot twee weken mee), een lekker luide beltoon, zeer eenvoudige agenda en geen noemenswaardige extraatjes. De foto’s die ik er mee maak, zijn overigens nauwelijks zichtbaar en van zeer slechte kwaliteit. Als je al kan zien wat of wie erop staat kan je mij er zeker niet mee chanteren.

88. mediteer je graag?

Voor zover ik weet wat mediteren is, zit ik graag in volledige afzondering mezelf te oefenen in opperste concentratie.

89. hoe pep je jezelf op na een rotdag?

Meestal door iets ‘volledig zinloos’ te doen, iets dat niets te maken heeft met een taak die ik moet maken. Dat kan van alles zijn, van mijn boeken sorteren of mijn Goodreads-account bijwerken, tot kleuren in mijn boek ‘kleuren voor volwassenen’ of in een denksportboekje enkele eenvoudige puzzels oplossen.  Het kan ook zijn dat ik op het internet surf, via StumbleUpon op zoek ga naar sites die ik nog niet kende, of via Tumblr zoeken naar foto’s die ik mooi vind en die dan delen. En dan is er natuurlijk ook nog de wetenschap dat het altijd nog erger kan zijn.

90. wie van je vrienden ken je het langst?

Dat is een moeilijke, want ik weet niet goed wat vriendschap is, en in zekere zin heb ik geen vrienden. Het is dus moeilijk te zeggen wie van mijn vrienden ik ken, of welke vriend of vriendin ik het langst  ken.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.