1000 vragen aan jezelf #11

1000 vragen aan jezelf

De elfde in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs. In welke mate mijn sterrenbeeld klopt, welke kleur overheerst in mijn kledingkast, of ik alles uit mijn dag haal. Of ik series volg op televisie, waarin ik altijd een kind wil blijven. Of ik een week zonder internet zou kunnen, wie mij het best kent. Wat volgens mij het meest vervelende huishoudelijke klusje is. Of ik al eens erg teleurgesteld ben in mensen, en hoe mijn ideale dag eruit ziet.

101. Kloppen de karaktereigenschappen van je sterrenbeeld?

Meestal kloppen die karaktereigenschappen niet, en dat verwondert mij ook niet. Niet zozeer omdat sterrenbeelden op zich onzin zouden zijn, maar vooral omdat de informatie die over het algemeen beschikbaar is over die sterrenbeelden te onvolledig is om er iets mee te doen.

102. welke kleur overheerst in je kledingkast?

Dat neigt toch veeleer naar de donkere kant, met tinten van groen tot donkergroen, donkerrood, blauw tot donkerblauw, zwart en donkergrijs. De laatste jaren zitten er af en toe wel lichtere kleuren tussen, maar nooit fel, en dan vooral in hemden en t-shirts.

103. haal je alles uit een dag?

Om alles uit een dag te halen moet je natuurlijk weten wel weten wat er in zit, maar aan het einde van de dag ben ik meestal wel tevreden over wat ik die dag heb gedaan (of heb gelaten).

104. volg je series op televisie? Zo ja, welke? Zo nee, Waarom niet?

Het gebeurt dat ik series volg, zoals Castle en NCIS, maar zeker niet fanatiek in de zin dat ik geen enkele aflevering mag missen. Ik heb meestal geen tijd over – of maak geen tijd – om naar series op televisie te kijken.

105. waarin wil je altijd kind blijven?

Als met de uitdrukking ‘kind blijven in iets’ bedoeld wordt ‘verwonderd opmerkzaam blijven’, dan is dat bij mij gewoon een levensverhouding eerder dan een keuze. Veel van wat ik meemaak blijf ik voor het eerst meemaken, ook al weet ik dat ik het al eens heb meegemaakt. Zowel als het gaat om positieve als minder positieve ervaringen.

106. kan je een week zonder internet? 

Tot ongeveer mijn dertigste heb ik geleefd zonder internet-aansluiting, en tot mijn vijfentwintigste was internet iets dat slechts louche internetcafés werd toegelaten. Ik denk dat ik dus wel een weekje zonder internet kan. Het zou natuurlijk wel een verandering zijn, en zoals elke verandering stress met zich meebrengen.

107. wie kent jou het best?

Volgens mij zijn dit de mensen die het best met mij weten te communiceren. Voor een deel zijn dat mijn ouders, die kennen mij waarschijnlijk het best vanuit het verleden. Voor een stuk is dat mijn vrouw, Roos, die kent mij het best vanuit recente ervaringen. Voor een stuk zijn dat ook ondersteuners bij wie ik al een aantal jaren langs ga.  Toch kennen zij allen maar een stukje en misschien zelfs niet het meest relevante stuk van mezelf. Tot slot ken ik mezelf ook maar beperkt, namelijk alleen van een klein stuk van de binnenkant. Op de vraag wie mij het best kent, is er dus altijd een onvolledig antwoord.

108. wat is volgens jou het minst vervelende huishoudelijke klusje?

Om te beginnen zijn er ook wel huishoudelijke klusjes die ik het graag doe, zoals dweilen, stofzuigen, boeken afstoffen, mijn toetsenbord reinigen … Wat ik minder graag doe is afwassen – zeker met mijn handen in het water. Afdrogen gaat dan nog beter. Het minst graag doe ik opruimen, omdat ik daarmee een nieuwe orde moet scheppen in wat net in de juiste orde lag.

109. ben je wel eens teleurgesteld geweest in mensen?

Als ik teleurgesteld ben in mensen is dat vooral in mensen die te hoge verwachtingen hebben gesteld, en dan ben ik eigenlijk vooral teleurgesteld in mezelf, omdat ik me heb laten misleiden door de verwachtingen die zij uitstraalden.

110. hoe ziet je perfecte dag eruit?

Mijn ideale dag gelijkt veel op hoe Lou Reed zijn ‘perfect day’ beschreef, of toch minstens de sfeer die het uitstraalt, het gevoel dat het liedje mij geeft. Rustig op gang komen, creatief kunnen zijn en het creatief werk van anderen bewonderen als hoogtepunt, en uiteindelijk de dag lang laten uitwaaieren om uiteindelijk, bij maanlicht, rustig weer te landen.

1 Comment »

  1. Afwassen zou je met van die rubberen huishoud handschoenen aan kunnen doen.
    Ik was niet af zonder die dingen. Het maakt ook karweitjes als toiletten poetsen veel minder erg 🙂

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.